Carciofi Ripieni: Nadziewane Karczochy
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc wypróbuj carciofi Ripieni:Nadziewane karczochy. Jedna porcja zawiera 311 kalorii, 26g białka, oraz 10 g tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.71 za porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i podnieś mąkę, mieloną wołowinę, cebulę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć jajka można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 65%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Karczochy Nadziewane (Carciofi Ripieni), Carciofi Ripieni (Nadziewane Karczochy), oraz Angelina ' s Carciofi Imbottiti (Nadziewane karczochy) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Chleb namoczyć w wodzie, następnie wyjąć z wody i wycisnąć pozostałą ciecz. Odstawić.
Pokrój każdy przycięty karczoch na 2 kawałki i trzymaj w łaźni wodnej, do której dodano sok z cytryny, aż będzie gotowy do użycia.
W średniej wielkości misce, połączyć wołowinę, namoczony chleb, 1 jajko, 1 ząbek czosnku, 1 łyżeczka soli i szczypta świeżo zmielonego czarnego pieprzu i dobrze wymieszać, aby połączyć. Uformuj mieszaninę na 24 owalne kulki o średnicy około 1 cala.
Usuń kawałki karczocha z zakwaszonej wody i osusz papierowym ręcznikiem.
Umieść 1 klopsik między 2 kawałkami karczocha, naciskając, aby trzymać razem.
Każdą "kanapkę" zwijamy w mąkę, odklepując nadmiar i układamy na tacy.
W małej misce ubić pozostałe 2 jajka i dodać szczyptę soli.
W dużym garnku o dużym dnie podgrzać 1 szklankę oliwy z oliwek na dużym ogniu, aż do samego palenia. Zanurzyć karczochy w mieszaninie jaj, niech nadmiar kapać off, i gotować w gorącym oleju, aż będą złote brązowe ze wszystkich stron. W razie potrzeby pracuj partiami, aby uniknąć obniżenia temperatury oleju.
Karczochy wyjąć z oleju pająkiem lub łyżką szczelinową i osuszyć na papierowych ręcznikach.
Na patelni wystarczająco duży, aby pomieścić karczochy w jednej warstwie, zorganizować karczochy i dodać pomidory i ich soki, pozostałe 1/4 szklanki oliwy z oliwek, pozostały ząbek czosnku, cebula, pietruszka i sól i pieprz, do smaku. Gotować na średnim ogniu, obniżając w razie potrzeby, aby uniknąć przypalenia, przez 20 do 30 minut, aż płyny będą o dość gęstej konsystencji.