Caramel Corn IV
Caramel Corn IV to bezglutenowe i wegetariańskie przepis z 8 porcjami. Ta przystawka ma 284 kalorie, 2G białka, oraz 13g tłuszczu na porcję. Na 28 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz sól, syrop kukurydziany, ekstrakt z wanilii i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 11%, to danie nie jest tak wybitny. Podobne przepisy to Kukurydza Puff Caramel Corn, Kukurydza Karmelowa, oraz Kukurydza Karmelowa.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 300 stopni F (150 stopni C).
W dużym garnku rozgrzać olej na dużym ogniu.
Dodaj rozpakowany popcorn. Stale przesuwając patelnię, pop kukurydzy.
Wyjąć z ognia, umieścić na dużej patelni do pieczenia i ogrzać w nagrzanym piekarniku. Nie należy wyrzucać niepoporowanych ziaren.
W dużym rondlu wymieszaj cukier, masło, syrop kukurydziany i sól. Gotować na średnim ogniu, mieszając, aż mieszanina zacznie się gotować. Kontynuuj gotowanie przez 5 minut bez mieszania.
Zdjąć z ognia. Wymieszać z sodą oczyszczoną i wanilią.
Polej popcorn. Mieszaj popcorn, aż będzie równomiernie pokryty.
Piec przez 25 do 30 minut w nagrzanym piekarniku, mieszając co 10 minut.
Wyjąć z patelni i umieścić w dużej misce do ostygnięcia.