Car Dogs' słodki łosoś Peklowany i wędzony
Car Dogs' Sweet Cured and Smoked Salmon may be just the Amerykański przepis, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis ma 434 kalorie, 36g białka, oraz 14g tłuszczu na porcję. Na 4,78 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz mocno brązowy cukier, zrębki mesquite, filet z łososia i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić już dziś. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Sprawdza się jako danie główne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 63%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Car Dogs' słodki łosoś Peklowany i wędzony, Cydr Jabłkowy Wędzony Łosoś, oraz Łosoś wędzony i Peklowany ze skórką pomarańczową.
Instrukcje
W misce wymieszać sól, 1 szklankę brązowego cukru, 3 łyżki czosnku w proszku, 3 łyżki cebuli w proszku, 1 łyżka cząbru, 2 łyżeczki suszonego estragonu i wszystkie chwasty koperku.
Łososia opłukać i osuszyć. Ułóż łososia, skórę w dół, na patelni o wymiarach 11 na 17 cali wyłożonej folią.
Mieszaninę soli rozprowadzić równomiernie na miąższu łososia. Przykryć i schłodzić 3 godziny.
Ryby opłucz pod chłodną wodą i osusz. Filet ustawić, skórę w dół, na dużym arkuszu folii; wyciąć folię, aby dopasować zarys ryby.
Pozostaw rybę, aż mięso będzie lepkie w dotyku, 20 do 30 minut.
Tymczasem, w małej misce, wymieszać pozostałe 2 łyżki brązowego cukru, Pozostałe 1 1/2 łyżeczki każdy czosnek w proszku i cebula w proszku i pozostałe 1/2 łyżeczki każdy pikantny i estragon.
Jeśli używasz węgla drzewnego, usypuj 50 brykietów na ognisku grilla z pokrywą i zapal; jeśli używasz grilla gazowego, włącz ciepło do wysokiego i zamknij pokrywę.
Wlać wystarczającą ilość ciepłej wody na wióry drewniane w misce, aby unosić się; niech namoczyć co najmniej 15 protokół.
Gdy węgle są usiane szarym popiołem, w ciągu około 20 minut popchnij połowę z każdej strony firegrate.
Odcedzić zrębki i rozrzucić połowę na każdym kopcu węgli. Jeśli używasz grilla gazowego, dostosuj do pośredniego ciepła; włóż odsączone wióry do patelni foliowej i ustaw bezpośrednio na ogniu.
Przykryj grilla i podgrzewaj, aż chipsy zaczną się tlić, około 10 minut. Ustaw grill od 4 do 6 cali nad paleniskiem.
Łososia umieścić na folii w środku grilla (nie bezpośrednio na ciepło).
Mieszankę cukrową równomiernie posypać rybą.
Przykryć grilla i gotować łososia, aż termometr włożony w środku najgrubszej części osiągnie 140, 20 do 25 minut.
Za pomocą dwóch szerokich szpatułek wsuń filet folią na blachę do pieczenia bez krawędzi, a następnie przenieś z blachy na talerz. Obrzeża folii pod filet.
Podawać na gorąco lub chłodno.