Caprese Martini
Caprese Martini może być tylko napojem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 179 kalorii. Ten bezglutenowy, pierwotny, przyjazny dla fodmap i wegetariański przepis służy 8 i kosztuje 2,42 zł za porcję. Niewiele osób robiło ten przepis, a 9 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz koszerną sól, bazylię, pomidory winogronowe i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 22%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Insalata caprese all ' americana (Sałatka Caprese W Stylu Amerykańskim), Martini Figowe, oraz Mad Martini (Not!) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść plastry pomidora w dużym szklanym pojemniku lub dzbanie.
Dodaj wódkę (upewnij się, że obejmuje pomidory) i szczyptę soli; niech zaparzenia 6 do 12 godzin w temperaturze pokojowej. Odcedzić wódkę, następnie schłodzić, aż będzie gotowa do podania.
W międzyczasie nakłuj pomidory winogronowe szaszłykiem; Wrzuć ocet balsamiczny do miski i marynuj 4 godziny w temperaturze pokojowej.
Odcedzić pomidory winogronowe, zastrzegając ocet. Doprowadzić ocet do wrzenia w niereaktywnym rondlu na średnim ogniu. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż syropy, o 20 protokół; ostudzić.
Do każdego napoju wlej część syropu balsamicznego na dno schłodzonego kieliszka do martini. Zmiażdżyć 2 do 3 listków bazylii z odrobiną wódki z dodatkiem pomidorów w shakerze koktajlowym.
Dodaj kolejny 1 1/2 uncji wódki z pomidorami i 1 szklanka lodu; wstrząsnąć i przecedzić do szklanki. Szaszłyk 2 marynowane pomidory winogron, 2 liście bazylii i kulkę mozzarelli na pick koktajl i ustawić w martini.