Cappuccino Panna Cotta z sosem czekoladowym

Cappuccino Panna Cotta z sosem czekoladowym
Need a deser bezglutenowy? Cappuccino Panna Cotta z sosem czekoladowym może być super przepis do wypróbowania. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 95 g tłuszczu, oraz w sumie 1189 kalorii. Na 2,85 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 4 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, syrop kukurydziany, ciężką śmietanę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 31%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Upiorna Panna Cotta z sosem upiornym (Panna Cotta z sosem żurawinowo-pomarańczowym), Czekolada migdałowa Panna Cotta z sosem wiśniowym, oraz Czekoladowa Panna Cotta z sosem z granatu w Porto dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
DLA PANNY COTTY
2
W małej misce z chłodną wodą zanurz arkusze żelatyny, aby zmiękczyć. Od sztywnych do miękkich, jak faktura olbrzymiej soczewki kontaktowej. Feel one-jest super!
Składniki, których będziesz potrzebować
żelatyna Arkuszoważelatyna Arkuszowa
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
W małym rondlu połącz śmietanę, cukier i espresso w proszku. Podziel ziarno wanilii wzdłuż jednej strony, otwórz je i zeskrobaj nasiona nożem do parkowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
ESPRESSO InstantESPRESSO Instant
Pasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze PokojowejPasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze Pokojowej
Miniaturowe Wafle WanilioweMiniaturowe Wafle Waniliowe
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
4
Dodaj nasiona i kadłub do patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
5
Trzepaczka połączyć wszystko.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
6
Doprowadzić mieszaninę śmietany do wrzenia, a następnie natychmiast wyłączyć ogień.
Składniki, których będziesz potrzebować
Miniaturowe Wafle WanilioweMiniaturowe Wafle Waniliowe
7
Usunąć zmiękczone arkusze żelatyny z wody i wycisnąć nadmiar wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
żelatyna Arkuszoważelatyna Arkuszowa
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
8
Dodać arkusze żelatyny na patelni i ubijać, aby połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
żelatyna Arkuszoważelatyna Arkuszowa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
9
Natychmiast kadzi mieszaninę śmietany do czterech 6-uncji ramekin i przechowywać w lodówce przez 2 do 3 godzin lub
Składniki, których będziesz potrzebować
Miniaturowe Wafle WanilioweMiniaturowe Wafle Waniliowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
ChochlaChochla
10
na noc.
11
DO SOSU CZEKOLADOWEGO
Składniki, których będziesz potrzebować
1-3/4 Szklanki Zimnego Mleka, Podzielonego1-3/4 Szklanki Zimnego Mleka, Podzielonego
12
Napełnij mały rondel 1 cal wody i doprowadzić do wrzenia (BTB).
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
13
W średniej żaroodpornej misce połącz chipsy czekoladowe, śmietanę, masło i syrop kukurydziany. umieść miskę na patelni z wodą (jest to ustawienie podwójnego kotła). Zmniejszyć ogień na wolnym ogniu. Mieszaj, aż czekolada się rozpuści i wszystkie składniki zostaną połączone.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 łyżeczki Mleka 2%1/2 łyżeczki Mleka 2%
Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)
Posypki W Różnych Kolorach Lub Kolorowy CukierPosypki W Różnych Kolorach Lub Kolorowy Cukier
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
14
Wyjąć i zużyć natychmiast lub przechowywać w ciepłym miejscu aż do momentu użycia.
15
UNMOLD PANNA COTTA
16
Napełnij mały rondel 1 cal wody i doprowadzić do wrzenia, a następnie wyłączyć ogień. Uruchom nóż do parowania wokół zewnętrznej krawędzi Panny cotta, aby go poluzować. Ustaw każdy ramekin w rondlu na 10 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
17
Umieść mały talerz do serwowania na górze każdego ramekina i odwróć go, aby rozpakować panna cotta. Jeśli nie wypuści, włóż ramekin do wody na kilka sekund i spróbuj ponownie.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
18
Aby służyć, Chochla kilka łyżek sosu czekoladowego wokół panna cotta i posypać kilka ziaren espresso pokryte czekoladą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-3/4 Szklanki Zimnego Mleka, Podzielonego1-3/4 Szklanki Zimnego Mleka, Podzielonego
Ziarna EspressoZiarna Espresso
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ChochlaChochla
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs, 30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia3
Magazyn