Cappuccino Panna Cotta z sosem czekoladowym

Need a deser bezglutenowy? Cappuccino Panna Cotta z sosem czekoladowym może być super przepis do wypróbowania. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 95 g tłuszczu, oraz w sumie 1189 kalorii. Na 2,85 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 4 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, syrop kukurydziany, ciężką śmietanę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 31%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Upiorna Panna Cotta z sosem upiornym (Panna Cotta z sosem żurawinowo-pomarańczowym), Czekolada migdałowa Panna Cotta z sosem wiśniowym, oraz Czekoladowa Panna Cotta z sosem z granatu w Porto dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małej misce z chłodną wodą zanurz arkusze żelatyny, aby zmiękczyć. Od sztywnych do miękkich, jak faktura olbrzymiej soczewki kontaktowej. Feel one-jest super!
W małym rondlu połącz śmietanę, cukier i espresso w proszku. Podziel ziarno wanilii wzdłuż jednej strony, otwórz je i zeskrobaj nasiona nożem do parkowania.
Dodaj nasiona i kadłub do patelni.
Trzepaczka połączyć wszystko.
Doprowadzić mieszaninę śmietany do wrzenia, a następnie natychmiast wyłączyć ogień.
Usunąć zmiękczone arkusze żelatyny z wody i wycisnąć nadmiar wody.
Dodać arkusze żelatyny na patelni i ubijać, aby połączyć.
Natychmiast kadzi mieszaninę śmietany do czterech 6-uncji ramekin i przechowywać w lodówce przez 2 do 3 godzin lub
Napełnij mały rondel 1 cal wody i doprowadzić do wrzenia (BTB).
W średniej żaroodpornej misce połącz chipsy czekoladowe, śmietanę, masło i syrop kukurydziany. umieść miskę na patelni z wodą (jest to ustawienie podwójnego kotła). Zmniejszyć ogień na wolnym ogniu. Mieszaj, aż czekolada się rozpuści i wszystkie składniki zostaną połączone.
Wyjąć i zużyć natychmiast lub przechowywać w ciepłym miejscu aż do momentu użycia.
Napełnij mały rondel 1 cal wody i doprowadzić do wrzenia, a następnie wyłączyć ogień. Uruchom nóż do parowania wokół zewnętrznej krawędzi Panny cotta, aby go poluzować. Ustaw każdy ramekin w rondlu na 10 sekund.
Umieść mały talerz do serwowania na górze każdego ramekina i odwróć go, aby rozpakować panna cotta. Jeśli nie wypuści, włóż ramekin do wody na kilka sekund i spróbuj ponownie.
Aby służyć, Chochla kilka łyżek sosu czekoladowego wokół panna cotta i posypać kilka ziaren espresso pokryte czekoladą.