Cappuccino Panna Cotta
Cappuccino Panna Cotta wymaga około 5 godzin i 48 minut od początku do końca. Ten przepis służy 10 i kosztuje $1.11 za porcję. Ten deser ma 318 kalorii, 3G białka, oraz 27 g tłuszczu na porcję. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest to raczej niedrogi przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Udaj się do sklepu i odbierz łyżeczki sproszkowanej żelatyny, mielonego cynamonu, wody i kilku innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular z 13%. Spróbuj Cappuccino Panna Cotta z sosem czekoladowym, mango panna cotta, jak zrobić Wegetariańskie Mango panna cotta, oraz Upiorna Panna Cotta z sosem upiornym (Panna Cotta z sosem żurawinowo-pomarańczowym) dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małej misce wymieszać żelatynę i 3 łyżki zimnej wody i odstawić do zmiękczenia.
W średnim garnku połączyć mleko, 2 1/4 szklanki śmietany, cukier i sól. Umieścić na średnim ogniu i ciepła, aż tuż przed osiągnie gotować.
Zdjąć z ognia i ubić zmiękczoną żelatynę, instant espresso w proszku, waniliową strączkę fasoli i nasiona. Przykryć i pozostawić strome przez 30 minut.
Ułóż 10 filiżanek espresso lub 10 (4-uncji) ramekinów na blasze do pieczenia. Wymieszaj mieszankę śmietany, aby ponownie urozmaicić wszystkie smaki.
Z kremu wyjąć waniliową strączkę i równomiernie podzielić mieszaninę między filiżanki espresso. Przykryć kubki folią i przechowywać w lodówce przez co najmniej 5 godzin lub na noc.
W dużej zimnej misce, połączyć pozostałe 3/4 szklanki śmietany i cukru pudru. Ubij mikserem ręcznym, aż uformują się miękkie szczyty.
Wyjmij pannę cottę z lodówki i dopełnij każdą filiżankę czubatą łyżką bitej śmietany.
Posypać zmielonym cynamonem i podawać.