Caponata Katel może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 11g białka, 44g tłuszczu, oraz w sumie 671 kalorii. Na 5,01 zł za porcję, ten przepis okładki 38% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. 17 osób było zadowolonych, że wypróbowali ten przepis. Mieszanka bazylii, pietruszki, bakłażanów i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 92%. Ten wynik jest świetny. Podobne przepisy to Caponata, Caponata, oraz Caponata.
Instrukcje
1
Rozgrzać oliwę z oliwek w 5-lub 6-ćwiartkowej emaliowanej żeliwnej zapiekance lub holenderskim piekarniku.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Limonki, Skórka Z 1, Sok Z Obu
2
Dodaj bakłażana, cukinię i cebulę i smażyć przez 5 minut, aż lekko złoty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Orzo Lub W Kształcie Ryżu
6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
3
Dodaj pozostałe składniki do garnka; zamieszaj delikatnie, ale dokładnie i gotuj na wolnym ogniu, pod przykryciem, przez 30 minut, od czasu do czasu mieszając.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina Wieprzowa
4
Zdjąć pokrywkę i gotować na wolnym ogniu przez około 10 minut więcej lub aż zgęstnieje (to zależy od soczystości pomidorów). W razie potrzeby dodać pastę do zagęszczenia.Łyżka rozkoszować się w gorących sterylizowanych słoikach leavin 1/2 cala headspace.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
(możesz Użyć Zwykłego Cuke'a, Ale Posiej Go I Jeśli Skórka Jest Woskowa, Obierz Ją)
5
Usunąć pęcherzyki powietrza.Wytrzyj felgi i nasadkę.
6
Umieść słoiki na stojaku całkowicie pokrywając słoiki z 1-2 cale wody, podgrzewając wodę do toczącego się wrzenia (212 stopni f).Proces we wrzącej łaźni wodnej przez 15 minut dla pół kufla (250 mL) słoików i 20 minut dla kufla (500 mL) słoików. Dostosuj czasy dla wysokości.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
7
Usuń i pozostaw w projekcie wolne miejsce 24 godziny.sprawdź uszczelnienie i etykietę.Jeśli słoik nie jest szczelny, przechowywać w lodówce i ponownie przetwarzać w ciągu 24 godzin lub przechowywać w lodówce i spożywać w ciągu trzech dni.Przechowywać poza światłem w chłodnym, suchym miejscu.
8
Podawać w temperaturze pokojowej w misce otoczonej krojonym francuskim lub włoskim chlebem lub ogórkiem, lub jako sałatka na liściach rzymskich.
Składniki, których będziesz potrzebować
Włoski Chleb
Gałązki Kopru Włoskiego
12 Oliwek Nadziewanych Pimiento, Posiekanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego