Caponata katela

Caponata katela
Caponata Katel może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 11g białka, 44g tłuszczu, oraz w sumie 671 kalorii. Na 5,01 zł za porcję, ten przepis okładki 38% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. 17 osób było zadowolonych, że wypróbowali ten przepis. Mieszanka bazylii, pietruszki, bakłażanów i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 92%. Ten wynik jest świetny. Podobne przepisy to Caponata, Caponata, oraz Caponata.

Instrukcje

1
Rozgrzać oliwę z oliwek w 5-lub 6-ćwiartkowej emaliowanej żeliwnej zapiekance lub holenderskim piekarniku.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Limonki, Skórka Z 1, Sok Z Obu2 Limonki, Skórka Z 1, Sok Z Obu
2
Dodaj bakłażana, cukinię i cebulę i smażyć przez 5 minut, aż lekko złoty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Orzo Lub W Kształcie RyżuMakaron Orzo Lub W Kształcie Ryżu
6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
3
Dodaj pozostałe składniki do garnka; zamieszaj delikatnie, ale dokładnie i gotuj na wolnym ogniu, pod przykryciem, przez 30 minut, od czasu do czasu mieszając.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
4
Zdjąć pokrywkę i gotować na wolnym ogniu przez około 10 minut więcej lub aż zgęstnieje (to zależy od soczystości pomidorów). W razie potrzeby dodać pastę do zagęszczenia.Łyżka rozkoszować się w gorących sterylizowanych słoikach leavin 1/2 cala headspace.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
(możesz Użyć Zwykłego Cuke'a, Ale Posiej Go I Jeśli Skórka Jest Woskowa, Obierz Ją)(możesz Użyć Zwykłego Cuke'a, Ale Posiej Go I Jeśli Skórka Jest Woskowa, Obierz Ją)
5
Usunąć pęcherzyki powietrza.Wytrzyj felgi i nasadkę.
6
Umieść słoiki na stojaku całkowicie pokrywając słoiki z 1-2 cale wody, podgrzewając wodę do toczącego się wrzenia (212 stopni f).Proces we wrzącej łaźni wodnej przez 15 minut dla pół kufla (250 mL) słoików i 20 minut dla kufla (500 mL) słoików. Dostosuj czasy dla wysokości.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
7
Usuń i pozostaw w projekcie wolne miejsce 24 godziny.sprawdź uszczelnienie i etykietę.Jeśli słoik nie jest szczelny, przechowywać w lodówce i ponownie przetwarzać w ciągu 24 godzin lub przechowywać w lodówce i spożywać w ciągu trzech dni.Przechowywać poza światłem w chłodnym, suchym miejscu.
8
Podawać w temperaturze pokojowej w misce otoczonej krojonym francuskim lub włoskim chlebem lub ogórkiem, lub jako sałatka na liściach rzymskich.
Składniki, których będziesz potrzebować
Włoski ChlebWłoski Chleb
Gałązki Kopru WłoskiegoGałązki Kopru Włoskiego
12 Oliwek Nadziewanych Pimiento, Posiekanych12 Oliwek Nadziewanych Pimiento, Posiekanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego

Składniki

1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreoz zawartością tłuszczu 4 g lub mniejszą na porcję (zalecane: krem pomidorowy Amy's chunky tomato bisque)z zawartością tłuszczu 4 g lub mniejszą na porcję (zalecane: krem pomidorowy Amy's chunky tomato bisque)591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwekapary, osuszonekapary, osuszone3551 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweseler (krojony 1/3 cala grubości)seler (krojony 1/3 cala grubości)1Średnia żółta cebula, posiekanabakłażany (pokrojone w kostkę)bakłażany (pokrojone w kostkę)591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekana świeża bazyliaposiekana świeża bazylia4ząbki czosnku (mielone)ząbki czosnku (mielone)6ząbki czosnkuząbki czosnku1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreoświeży mielony czarny pieprzświeży mielony czarny pieprz1771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweoliwki zielone nadziewane (w plasterkach) lub 3 ♣ 4 szklanki oliwek kalamata lub 3 ♣ 4 szklanki czarnych oliwekoliwki zielone nadziewane (w plasterkach) lub 3 ♣ 4 szklanki oliwek kalamata lub 3 ♣ 4 szklanki czarnych oliwek1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwekrewetki, ogon, usunięte skorupy, oczyszczonekrewetki, ogon, usunięte skorupy, oczyszczone1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe3 łyżki świeżo startego parmezanu, plus skórka (opcjonalnie)3 łyżki świeżo startego parmezanu, plus skórka (opcjonalnie)2largescebula (posiekana)cebula (posiekana)12 łyżeczki czosnku w proszkuświeże mielone oreganoświeże mielone oregano1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekana świeża pietruszka włoskaposiekana świeża pietruszka włoska1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweorzeszki piniowe, tostyorzeszki piniowe, tosty1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 laska cynamonu (1-1/2 cala)1 laska cynamonu (1-1/2 cala)2papryka (czerwona lub zielona, pokrojona w 1-calowe kawałki)papryka (czerwona lub zielona, pokrojona w 1-calowe kawałki)12 łyżeczki czosnku w proszkusól konserwowasól konserwowa591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwesok z cytryny, opcjonalniesok z cytryny, opcjonalnie23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calapasta pomidorowa (opcjonalnie)pasta pomidorowa (opcjonalnie)1kilogramypomidory (sadzone i pokrojone w kostkę)pomidory (sadzone i pokrojone w kostkę)1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweocet, 5% kwasowościocet, 5% kwasowości4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwecukinia pokrojona w kostkęcukinia pokrojona w kostkę
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia60
Magazyn