Kaponatan i Herb Polentan jest bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie przepis z 4 porcjami. Ta przystawka ma 599 kalorii, 17g białka, oraz 34g tłuszczu na porcję. Na 5,61 zł / porcja, ten przepis okładki 38% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i podnieś oliwki, bulion z kurczaka, cebulę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 8 osób było zadowolonych, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie ten przepis zarabia ogromny spoonacular wynik 84%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Kaponatan i ziele polenty, Kaponatan I Ziele Polenty, oraz Caponata z Polenta Crostini.
Instrukcje
1
Umieść deskę do krojenia w pobliżu płyty kuchennej. Rozgrzej duży, głęboki garnek na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do Krojenia
Piec
Garnek
2
Dodać olej, czosnek i pokruszony pieprz. Gdy posiekasz warzywa (paprykę, cebulę i seler), dodaj je do garnka. Gdy warzywa są tam, zwiększyć ciepło trochę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Warzywa
Papryka
Seler
Czosnek
Pieprz
Cebula
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
3
Wymieszać z oliwkami, kaparami i rodzynkami. Posolić pokrojone w kostkę bakłażany i wymieszać do garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bakłażan
Rodzynki
Kapary
Oliwki
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
4
Dodaj pomidory, pokrojone w kostkę i pokruszone, do garnka i dobrze wymieszać caponata, aby połączyć. Przykryć garnek i gotować caponata 15 do 20 protokół, aż warzywa będą miękkie. Natkę pietruszki wymieszać i zdjąć patelnię z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Warzywa
Pomidor
Pietruszka-nać
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
Garnek
5
Polenta: doprowadzić 3 szklanki bulionu z kurczaka do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rosół Z Kurczaka
Polenta
6
Dodaj polentę i stale mieszaj, aż masy mąki kukurydzianej razem. Wymieszać z ziołami, masłem, serem, solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Polenta
Masło
Ser
Pieprz
Zioła
Sól
7
Rozłóż polentę na półmisku. Zrób płytką studnię od środka i wypełnij połową przygotowanej caponaty. Jest to kompletny obiad sam w sobie, tak bogaty w witaminy i świeże warzywa. Przechowywać w lodówce Pozostałe caponata do późniejszego wykorzystania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Warzywa
Polenta
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
8
Jeśli przygotowujesz sałatkę, zachowaj ją prosto. Ubierz mieszane warzywa z olejem, octem, solą i pieprzem. Caponata może być również stosowany jako polewa bruschetta.