Caponata, Bakłażan Relish

Caponata, Bakłażan Relish
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc daj Caponata, bakłażan Relish spróbować. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegański przepis ma 145 kalorii, 2G białka, oraz 11g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8. Na 92 grosze za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 686 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i podnieś pastę pomidorową, cebulę, łodygę selera i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 65%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Caponata (Sycylijski Bakłażan), Sycylijski Bakłażan (Caponata), oraz Bakłażan słodko-kwaśny (caponata) dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
1 wrzucić pokrojonego w kostkę bakłażana z około 2 łyżki soli i umieścić w dużej misce. Przykryj miskę płytką, która prawie pasuje do miski i zważyć ją ciężką puszką.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Torebka świeżego Szpinaku1 Torebka świeżego Szpinaku
(duża Tuba)(duża Tuba)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Odstawić na 1 godzinę.
3
Odcedzić bakłażan, spłukać świeżą wodą i osuszyć ręcznikami papierowymi. 2
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Torebka świeżego Szpinaku1 Torebka świeżego Szpinaku
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
4
Rozgrzać 2 łyżki oleju na dużej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
5
Dodać cebulę i seler, doprawić solą. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż cebula zacznie mięknąć-około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (okPęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (ok
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
(duża Tuba)(duża Tuba)
6
Dodać czosnek. Gotować 1-2 minuty więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
7
Wyjąć z patelni i odstawić. 3 przetrzyj patelnię papierowym ręcznikiem, Odwróć ogień do wysokiej i dodaj pozostałą oliwę z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
8
Niech to ciepło, aż olej jest prawie palenie.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
9
Dodaj bakłażana i rozprowadzić go w tak cienkiej warstwie, jak można w patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Torebka świeżego Szpinaku1 Torebka świeżego Szpinaku
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
10
Pozostaw to skwierczeć przez 1-2 minuty przed mieszaniem, a następnie pozostaw na pełną minutę przed ponownym mieszaniem. Gotować w ten sposób przez 5-6 minut. 4
11
Dodaj mieszankę cebula-seler, pomidory, oliwki, orzeszki piniowe, kapary i płatki czerwonej papryki. Dobrze wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy (najlepszej Jakości) Do SkropieniaOliwa Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy (najlepszej Jakości) Do Skropienia
1 (12 Uncji) Opakowanie Sera Brie1 (12 Uncji) Opakowanie Sera Brie
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
3 łyżki Musztardy, Najlepiej Dijon3 łyżki Musztardy, Najlepiej Dijon
Pęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (okPęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (ok
Można Smażoną Fasolę I Zielone ChilliMożna Smażoną Fasolę I Zielone Chilli
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
12
Dodać ocet, cukier i koncentrat pomidorowy i jeszcze raz wymieszać. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż bakłażan jest bardzo miękki, o 8 protokół.5
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
1 Torebka świeżego Szpinaku1 Torebka świeżego Szpinaku
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
13
Wyjąć z ognia i ostudzić do temperatury pokojowej.
14
Wymieszać z bazylią. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Caponata może być chłodzona, kryta, do 5 dni.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia8
Magazyn