Caponata
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisy przystawki, więc dać Caponatan spróbować. Jedna porcja zawiera 30 kalorii, 1G białka, oraz 1g tłuszczu. Ten bezglutenowy i wegański przepis służy 16 i kosztuje 23 grosze za porcję. Udaj się do sklepu i odebrać bakłażan, pieprz, bazylia, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Caponata, Caponata, oraz Caponata.
Instrukcje
Posypać bakłażanem solą; dobrze wymieszać.
Umieść bakłażana w durszlaku i odstaw 1 godzinę. Dobrze spłukać; odcedzić.
W średniej misce połącz pomidora i 6 kolejnych składników; dobrze wymieszaj i odstaw na bok.
Podgrzać 1 1/2 łyżeczki oleju w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj bakłażana, i gotować, mieszając od czasu do czasu, 13 protokół lub do miękkości.
Dodaj 1 1/2 łyżeczki oleju do patelni i umieść na średnim ogniu.
Dodaj cebulę i seler; gotować, mieszając od czasu do czasu, 4 minut lub aż lekko rumiane.
Dodać czosnek; gotować 1 minutę.
Dodaj gotowanego bakłażana i mieszaniny pomidorów do patelni; dobrze wymieszać. Gotować 3 minuty lub aż do całkowitego ogrzania.
Podawać w temperaturze pokojowej.