Caponata może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 241 kalorii, 4G białka, oraz 17g tłuszczu. Na 1,39 zł za porcję, ten przepis okładki 13% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. 10 osób próbowało i polubiło ten przepis. Jeśli masz pod ręką ocet winny, złote rodzynki, paprykę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 81%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Caponata, Caponata, oraz Caponata podobnych receptur.
Instrukcje
1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)
3
W dużej misce wrzuć obficie bakłażan z oliwą z oliwek i solą do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Makaron Orzo Lub W Kształcie Ryżu
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
4
Rozprowadzić na blasze do pieczenia i smażyć, aż bakłażan będzie miękki i papkowaty, około 15 do 20 minut. Rezerwy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Orzo Lub W Kształcie Ryżu
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej Papryki
5
Posmarować szeroką, głęboką doniczkę oliwą z oliwek. Wrzucić cebulę i pokruszoną czerwoną paprykę i doprawić solą, do smaku. Gotować na średnim ogniu, aż cebula będzie miękka i aromatyczna, około 8 do 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
6
Dodać koper włoski, seler i czosnek i gotować przez kolejne 5 do 6 minut. Wymieszaj paprykę i gotuj przez kolejne 5 do 6 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo Posiekane
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
7
Dodać cukinię, doprawić solą, do smaku i gotować, aż cukinia i wszystkie warzywa są miękkie i aromatyczne i zaczynają się łączyć jako gulasz, około 5 do 6 minut. Wrzucić bakłażana, 1/2 szklanki wody i koncentrat pomidorowy. Gotować, aż woda wyparuje. Rozpuść cukier w occie w małej misce i dodaj go do mieszaniny. Wymieszać z rodzynkami, kaparami, orzeszkami piniowymi i miętą. Gotować przez kolejne 5 do 6 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
1 1/2 Funta Dużych Krewetek U-12
Makaron Orzo Lub W Kształcie Ryżu
6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar
1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)
1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala
3 łyżki Musztardy, Najlepiej Dijon
Pasek Skórki Cytrynowej
1 Pasek Skórki Z Cytryny
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
8
Ostudzić i przełożyć caponatę do miski.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
9
Serwuj natychmiast, a nawet lepiej jutro lub następnego dnia.