Capon pieczony z Chile-Cilantro Rub i pieczoną marchewką
Pieczony Capon z Chile-Cilantro Rub i pieczona marchewka jest bezglutenowe i דל פחמימות,zne danie główne. Na 3,63 zł za porcję, ten przepis okładki 42% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 77g białka, 75 g tłuszczu, oraz w sumie 1068 kalorii. Ten przepis służy 6. Mieszanka marchwi, mielonego kminku, kolendry i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Kapon pieczony z cytryną i tymiankiem, Papryka pieczona marchewka z kolendrą, oraz Pieczona Kukurydza Z Queso, Kolendrą I Chile.
Instrukcje
Wypłukać kapon i odciąć nadmiar tłuszczu z jamy za pomocą nożyc kuchennych. Pat capon suszyć i doprawić solą wewnątrz i na zewnątrz.
Odstawić w temperaturze pokojowej 30 minut.
Rozgrzej piekarnik do 191°.
Gdy capon stoi, rozgnieść czosnek do pasty z solą za pomocą moździerza i tłuczkiem.
Dodaj kolendrę, chile proszek, kminek, i masło i zacieru do pasty ponownie.
Ułóż kapon, pierś bokiem do góry, z szyją ku sobie i delikatnie pracuj palcami między skórą a ciałem piersi, pracując w dół do ud. Jedną trzecią masy masła wcierać pod skórę piersi i ud. Kolejną trzecią masy masła wcierać w jamę ptaka, a następnie związać nogi sznurkiem kuchennym.
Włóż capon na maślaną patelnię do pieczenia. Marchew rozsypać wokół ptaka i doprawić solą i pieprzem.
Zalewamy wodą marchewkę. Piec w środku piekarnika 45 minut.
Wyjmij patelnię z piekarnika i umyj wierzch i boki ptaka pozostałą masłem. Piecz, fastryguj kapon i marchew z sokami z patelni co 20 minut (namiot capon z folią, jeśli robi się zbyt brązowy), aż termometr włożony 2 cale w mięsistą część uda zarejestruje 77°, O 2 godziny więcej.
Marchewki przełożyć z niektórymi sokami z patelni do podgrzanego naczynia i ogrzać, przykryć.
Odstawić capon na 20 minut przed wyrzeźbieniem.