Capellini ze świeżą ricottą, pieczonym czosnkiem, kukurydzą i ziołami
Capellini ze świeżą ricottą, pieczonym czosnkiem, kukurydzą i ziołami to bezglutenowe przystawka. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 285 kalorii, 10g białka, oraz 21 g tłuszczu każdy. Na 2,13 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Mieszanka kłosów kukurydzy, liści bazylii, pietruszki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Z łyżeczką wynik 56%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Dziś Kolacja: Capellini ze świeżą ricottą, Chili czosnek pieczone fingerling ziemniaki ze świeżymi ziołami, oraz Grillowana kukurydza na kolbie z pieczonym czosnkiem i ziołami.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 204°.
Umieścić główkę czosnku na arkuszu folii.
Skropić 2 łyżkami oleju; owinąć folią czosnek i szczelnie zamknąć.
Umieść czosnek i kukurydzę na obramowanej blasze do pieczenia.
Piec, aż kukurydza będzie miękka i czosnek jest miękki, około 25 minut dla kukurydzy i 40 minut dla czosnku. Lekko schłodzić.
Wycisnąć czosnek ze skórek do dużej miski; dodać olej z folii.
Dodać sok z cytryny, skórkę z cytryny i 3 łyżki oleju; rozgnieść czosnek, następnie ubić mieszankę. Łuskać kukurydzę; pokroić ziarna z kolby i przenieść do tej samej miski.
W międzyczasie gotuj makaron w garnku z wrzącą osoloną wodą, aż stanie się miękki, ale nadal twardy do ugryzienia.
Drenaż. Spłukać zimną wodą; dobrze spuścić.
Umieścić w średniej misce; wymieszać z 1 łyżką oleju. Używając nożyc kuchennych, pokrój makaron kilka razy w poprzek.
Dodaj makaron, zielenina, radicchio, ricotta, starty parmezan, i zioła do miski z mieszaniny czosnku; wrzucić do herbu. Doprawić solą i pieprzem.
Dekoruj ogolonym parmezanem.