Cape Cod Clam Chowder
Cape Cod Clam Chowder jest bezglutenowe i pescatariańskie danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 16G białka, 40 g tłuszczu, oraz w sumie 612 kalorii. Ten przepis służy 6 i kosztuje $3.14 za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz zupę z małży z Nowej Anglii, ziemniaki, sól i pieprz oraz kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby wykorzystać połowę i połowę, możesz śledzić to danie główne z Ciasto Z Kremem Kokosowym Z Pół I Pół jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Ogólnie ten przepis zarabia solidna łyżeczka wynik 57%. Spróbuj Cape Cod Clam Chowder, Cape Anne Chowder, oraz Cape Mudge Halibut Chowder dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz zupy i pół na pół w dużej garnku.
Umieść na średnim ogniu, aż do ogrzania, często mieszając. Odstawić na małym ogniu.
Ziemniaki gotować w wodzie przez około 10 minut; odcedzić i dodać do mieszanki zupy.
Gotować na średnim ogniu, aż ziemniaki będą miękkie.
Dodać sól i pieprz do smaku.
W razie potrzeby udekoruj pomidorami i szczypiorkiem.
Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling
Chardonnay, Muscadet i Riesling to moje najlepsze propozycje dla małży. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Możesz spróbować Hahn Winery Santa Lucia Highlands Chardonnay. Recenzenci bardzo lubią to z 4.1 z 5 gwiazdek i cena około 17 dolarów za butelkę.
![Hahn Winery Santa Lucia Highlands Chardonnay]()
Hahn Winery Santa Lucia Highlands Chardonnay
Bogate i warstwowe, z jedwabistymi nutami brzoskwini, nektarynki, dojrzałej gruszki i wanilii.