Cantaloupe Conserve
Cantaloupe Conserve może być tylko przystawka szukasz. Ten przepis sprawia, że 7 porcji z 777 kalorii, 3G białka, oraz 4G tłuszczu każdy. Na 1,17 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz śliwkowe migdały, płynne pektyny, sok z cytryny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 36%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Konserwa Figowa, Konserwa Żurawinowa, oraz Konserwa Żurawinowa.
Instrukcje
Jeśli zamierzasz zachować konserwy, przygotuj słoiki i pokrywki: umieść sześć słoików pół kufla na stojaku w dużym garnku.
Dodaj wystarczającą ilość wody, aby przykryć słoiki i zagotuj na dużym ogniu. Gotować przez 10 minut, a następnie wyłączyć ogień i pozostawić słoiki do odpoczynku w gorącej wodzie. W międzyczasie umieść paski i pokrywki w małym rondlu i przykryj wodą.
Podgrzewaj na średnim ogniu, aż woda się ugotuje, a następnie zdejmij patelnię z ognia i pozwól opaskom i pokrywkom odpocząć w gorącej wodzie, aż będą gotowe do użycia.
Połącz kantalupę i brzoskwinie w dużym garnku o dużym dnie. Doprowadzić do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 20 minut, często mieszając i zacierania owoców z tyłu widelcem lub łyżką.
Dodać cukier i sok z cytryny i powrócić mieszaninę na wolnym ogniu. Przypiąć termometr cukierki z boku garnka i gotować, mieszając często, aż mieszanina zgęstnieje i zmniejsza się nieznacznie, a termometr osiągnie 220 ° F, o 45 minut.
Wymieszaj gałkę muszkatołową i skórkę pomarańczową, a następnie wymieszaj pektynę. Doprowadzić mieszaninę z powrotem do wrzenia i gotować twardo przez jedną minutę.
Wyjmij garnek z ognia i usuń pianę z powierzchni metalową łyżką. Wymieszaj migdały.
Kadzi na gorąco konserwować w gorących sterylizowanych słoikach, pozostawiając 1/4-calowy headspace. Wytrzyj obręcze słoików, przykryj pokrywkami i przykręć opaski, aż będą ledwo ciasne.
Słoiki umieścić na stojaku w garnku i całkowicie przykryć wodą. Przykryć garnek i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Gotować przez 10 minut. Wyłączyć ogień, odkryć garnek i pozostawić słoiki na odpoczynek w wodzie przez pięć minut.
Wyjmij słoiki z garnka i pozostaw je w spokoju na blacie przez sześć godzin lub przez noc.