Cantaloupe Aqua Fresca z buraczanym zawirowaniem
Need a bezglutenowe i wegańskie przystawki? Cantaloupe Aqua fresca z buraczanym zawirowaniem może być świetnym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 99 kalorii, 2G białka, oraz 0g tłuszczu. Ten przepis służy 12 i kosztuje 72 centów za porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz kantalupę, wodę, cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Arbuz Aqua Fresca, Arbuz Aqua Fresca, oraz Cantaloupe Agua Fresca.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 218° z półką w środku.
Burak owinąć w folię i włożyć do małej 4-stronnej patelni z blachy, a następnie piec do miękkości po przekłuciu nożem, 45 do 50 minut. Rozpakuj i pozostaw do ostygnięcia na tyle, aby obsłużyć.
Podczas pieczenia buraków, przecier kantalupa, 3 szklanki wody, sok z limonki i 1/4 do 1/3 szklanki cukru (do smaku) w 3 do 4 partii w blenderze do bardzo gładkiej, o 1 minutę na partię. Schłodzić agua fresca do ostygnięcia, około 2 godzin.
Buraki obrać i posiekać, następnie przecier z pozostałą szklanką wody i pozostałą łyżką cukru w oczyszczonym blenderze do uzyskania gładkiej konsystencji. Przecier buraczany schłodzić do ostygnięcia, około 2 godzin.
Aby podać, wlać agua fresca do lodu w wysokich szklankach, a następnie dolać 1 łyżkę przecieru z buraków na wierzch każdego napoju, obracając go dekoracyjnie łyżką.
Agua fresca i przecier buraczany można przygotować 1 dzień wcześniej i schłodzić osobno.