Cannoli w czekoladzie z pomarańczowym nadzieniem Ricotta
Czekoladowe Cannoli z pomarańczowym nadzieniem Ricotta wymaga około 1 godzina i 25 minut od początku do końca. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 663 kalorie, 18g białka, oraz 36 g tłuszczu każdy. Na 1,17 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Mieszanka sera ricotta, cytron, skórka pomarańczowa i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Ogólnie ten przepis zarabia not so amazing spoonacular score of 34%. Podobne przepisy to Cannoli czekoladowo–pomarańczowe (Cannoli di Ricotta), Cannoli w czekoladzie z pistacjami, oraz Czekoladowe Kubki Cannoli.
Instrukcje
Roztopić czekoladę na podwójnym kotle i zanurzyć połowę każdej powłoki cannoli w czekoladzie. Pozwól, aby nadmiar czekolady kapał, a następnie ułóż muszle na silpacie lub woskowanej tacy wyłożonej papierem, aby ustawić podczas przygotowywania nadzienia.
Wyłożyć durszlak z gazą, dodać ricottę i pozostawić do wyschnięcia. Wycisnąć nadmiar wilgoci w gazie.
Umieść ricottę w misce miksera stojącego i ubijaj na wysokości przez 5 do 7 minut, aż będzie lekka i puszysta.
Dodać cukier, skórkę pomarańczową, posiekany cytron i ekstrakt waniliowy, następnie wymieszać na podłożu, aż się połączy.
Umieść nadzienie w torbie rurociągów i wypełnić czekolady zanurzone cannoli z mieszaniny.