Cannelloni Florentine
Cannelloni Florentine wymaga około 2 godziny i 40 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 819 kalorii, 29g białka, oraz 45g tłuszczu. Ten przepis serwuje 4 i kosztuje 3,7 USD za porcję. Udaj się do sklepu i podnieś cebulę, mielony pieprz, ciężką śmietanę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis od Allrecipes ma 12 fanów. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 88%, co jest niesamowite. Użytkownicy, którzy polubili ten przepis, polubili również Cannelloni, Cannelloni, oraz Cannelloni z cukinii.
Instrukcje
Zagotuj duży garnek lekko osolonej wody.
Dodaj makaron i gotuj przez 8 do 10 minut lub do al dente; odcedź, oddziel muszle i odstaw na bok.
Rozgrzej piekarnik do 500 stopni F (260 stopni C). W naczyniu do pieczenia 9 x 13 połącz cielęcinę, marchewkę, seler, posiekaną pół cebuli i szpinak. Dobrze wymieszaj. Dodaj 1 1/4 łyżeczki soli, 1 1/4 łyżeczki pieprzu, 2 łyżki oliwy z oliwek i białe wino.
Wstaw do piekarnika i piecz, aż cielęcina będzie brązowa, a warzywa miękkie, 30 do 40 minut. Często mieszaj. Jeśli mięso zacznie palić, zmniejsz ogień do 400 stopni (200 stopni C).
Pozwól mieszance mięsnej ostygnąć 15 minut, a następnie przetwarzaj w robocie kuchennym, aż będzie drobno posiekany. Wróć na patelnię i dodaj śmietanę, pomidory Roma, parmezan, włoską przyprawę i 2 łyżki posiekanej świeżej bazylii.
Wyjmij z piekarnika i ostudź.
Podczas gdy mieszanka mięsna stygnie wystarczająco, aby poradzić sobie, przygotuj sos pomidorowy. Przetrzyj pomidory w puszkach z sokiem w robocie kuchennym, aż będą gładkie. Na dużej patelni na średnim ogniu podgrzej 2 łyżki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia.
Podsmaż czosnek i posiekaną cebulę do miękkości. Dodaj puree z pomidora, 1 łyżeczkę soli i 1 łyżeczkę pieprzu. Gotuj od 5 do 10 minut lub do momentu, gdy nie będzie już wodnisty.
Dodaj cztery posiekane liście bazylii i gotuj jeszcze 1 minutę.
Zmniejsz temperaturę piekarnika do 350 stopni F (175 stopni C). Nadziewaj muszle makaronu schłodzoną mieszanką mięsną, 2 do 3 łyżek stołowych na skorupkę.
Umieść muszle w czystym naczyniu do pieczenia 9 x 13.
Polej sosem pomidorowym muszle i piecz 20 minut, aż sos będzie musujący.
Polecane wino: Cream Sherry, Madera, Prosecco
Ciastko Florenckie można łączyć z kremową Sherry, Maderą i Prosecco. Sweet bubbly Prosecco nie przytłacza prostego cukru ani kruchych ciasteczek, słodka kremowa sherry uzupełnia przyprawione ciasteczka, a orzechowe nuty Madery idealnie pasują do Ciasteczek z orzechami. NV Johnson Estate Cream Sherry z 5 poza 5 Ocena gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
![NV Johnson Estate Cream Sherry]()
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Dobrze teraz, ale wynagrodzi tych, którzy pozwolą mu się zestarzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w zimne popołudnia, podawane z biscotti do zanurzenia w ""włoskim stylu"". "