Cannellini Minestrone
Przepis Cannellini Minestrone może zaspokoić swoje śródziemnomorskie pragnienie w około 45 minut. Ten bezglutenowy i wegański przepis służy 8 i kosztuje 1,71 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 14g białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 253 kalorie. Przynosi wam to moje przepisy. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz fasolę cannellini, borowiki, rozdarty boczniak szwajcarski i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Działa dobrze jako danie główne przyjazne dla budżetu. Z łyżeczką wynik 88%, to danie jest znakomite. Podobne przepisy to Bulion warzywny i minestrone-Le bouillon de légumes et la minestrone, Dip Fasolowy Cannellini, oraz Dorsz wędzony i Cannellini.
Instrukcje
Fasolę posortować i umyć; umieścić w dużej misce. Przykryć wodą do 2 cali powyżej fasoli; przykryć i odstawić na 8 godzin lub na noc.
Fasolę odcedzić i opłukać.
Połącz fasolę i 8 szklanek wody w dużym holenderskim piekarniku; doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień, i gotować na wolnym ogniu 1 1/2 godziny lub aż ziarna będą miękkie.
Połączyć grzyby i wrzącą wodę, aby przykryć w małej misce. Przykryć i odstawić 30 minut lub do miękkości.
Umieść 2 szklanki ugotowanej fasoli w blenderze lub robocie kuchennym. Proces do gładkiej; powrót puree fasoli na patelnię. Wymieszać z solą i pieprzem.
Podgrzać 1 łyżkę oleju w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj cebulę, seler, i czosnek; gotować 10 minut lub aż warzywa będą miękkie. Wymieszać grzyby, pietruszkę i kolejne 4 składniki (przez chiles); gotować 3 minuty, często mieszając.
Dodać mieszankę cebuli i chard do fasoli na patelni; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 10 minut lub do chard jest przetarg. Zupa z kadzi do poszczególnych misek; skropić oliwą.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Chianti, Trebbiano i Verdicchio to świetny wybór dla Włochów. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Możesz spróbować Santa Margherita Chianti Classico Riserva. Recenzenci bardzo to lubią z 4.8 z 5 gwiazdek i cena około 27 dolarów za butelkę.
![Santa Margherita Chianti Classico Riserva]()
Santa Margherita Chianti Classico Riserva
Autentyczne włoskie Chianti wykonane z winogron uprawianych w sercu toskańskiego regionu Chianti Classico. Znakomity wyraz winogron Sangiovese, ze znaczną kwasowością z niskiego pH gleby w tym regionie.Aromaty tego złożonego czerwonego wina wahają się od wiśni i śliwek do kwiatów mieczyka i ziemistego krzemienia. Taninowe, dębowe smaki są jasne i okrągłe, z suchym, ciepłym, ziemistym wykończeniem.Najlepiej smakuje z bardzo aromatycznymi daniami, takimi jak sosy na bazie pomidorów, ravioli z grzybami, pieczenie wołowiny lub wieprzowiny oraz mięso z dziczyzny od dziczyzny po bażanty. Doskonale nadaje się również do dojrzałych serów.Mieszanka: 85% Sangiovese, 15% Merlot i Cabernet Sauvignon