Caneton au Muscadet

Caneton au Muscadet
Caneton au Muscadet jest Wegetariańskie danie główne. Na 2,38 zł za porcję, ten przepis okładki 36% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 60g białka, 21 g tłuszczu, oraz w sumie 1928 kalorie. Ten przepis służy 4. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, koniak, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać koniak, można śledzić to danie główne z Budyń Z Koniaku jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj podobnych przepisów.

Instrukcje

1
Kaczątko dobrze natrzeć solą, odrobiną zmielonego imbiru i zmielonymi goździkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Goździki MieloneGoździki Mielone
1/4 Szklanki Suszonej Musztardy1/4 Szklanki Suszonej Musztardy
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
2
Umieść na stojaku na patelni i piecz w 163°. piekarnik przez 1 1/4 godziny.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
3
Wyjmij kaczkę z piekarnika i umieść w głębokiej żelaznej zapiekance.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała KaczkaCała Kaczka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
4
Zalej go rozgrzanym koniakiem i zapal.
Składniki, których będziesz potrzebować
KoniakKoniak
5
Dodaj Muscadet, cebulę utkaną z goździkami, marchew i manié beurre. Mieszanka. Powrót do piekarnika, aby gotować przez 30 minut, fastrygując kaczkę od czasu do czasu płynem w zapiekance.
Składniki, których będziesz potrzebować
MuscadetMuscadet
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Cała KaczkaCała Kaczka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
6
Tymczasem ziemniaki obrać i pokroić w plasterki i dobrze je ubić na maśle. Powinny gotować, aż będą po prostu miękkie, ale chrupiące na brzegach i na zewnątrz. Od czasu do czasu potrząsaj patelnią, aby nie przyklejały się do dna. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Chipsy Tortilla O Smaku LimonkiChipsy Tortilla O Smaku Limonki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
7
Dodać rodzynki do mieszanki kaczki w zapiekance i gotować przez kolejne 10 minut, fastrygując raz. Aby podać, ułóż kaczkę na gorącym talerzu i otocz ją ziemniakami.
Składniki, których będziesz potrzebować
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)
Cała KaczkaCała Kaczka
8
Polać kaczkę odrobiną sosu, a resztę podawać w sosie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Cała KaczkaCała Kaczka
9
Z tym wypij schłodzony Muscadet.
Składniki, których będziesz potrzebować
MuscadetMuscadet
10 Szklanek Zimnej Wody, Podzielonej10 Szklanek Zimnej Wody, Podzielonej
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia45
Magazyn