Camarones Diablos (diabelskie krewetki)
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc wypróbuj Camarones Diablos (krewetki diabelskie). Ten bezglutenowy i peskatariański przepis jest dla 4 osób i kosztuje 4,9 dolara za porcję . Jedna porcja zawiera 446 kalorii , 39 g białka i 9 g tłuszczu . Niewiele osób wykonało ten przepis, a 3 powiedziałyby, że trafił w dziesiątkę. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 1 godziny . Jest dostarczany przez Allrecipes. Mieszanka papryczek chipotle w sosie adobo, cebula, krewetki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 54% , to danie jest dobre. Ciasto diabelskie z karmelizowanymi bananami , makaronem z czosnkiem i krewetkami oraz azjatyckie smażone krewetki są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
W rondlu połącz bulion z kurczaka, brązowy ryż, 1 łyżkę masła i sól; doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień do minimum, przykryj i gotuj na wolnym ogniu, aż ryż będzie miękki, a bulion wchłonięty, około 45 minut.
Rozgrzej 1 łyżkę masła i oliwę z oliwek na patelni na średnim ogniu; smaż cebulę i papryczki jalapeno na gorącym maśle i oliwie, aż cebula lekko zmięknie (około 3 minut).
Dodaj czosnek i smaż, aż poczujesz aromat, około 30 sekund.
Wlać czerwone wino i sos Worcestershire do mieszanki cebulowej; dodać papryczki chipotle. Smażyć i mieszać, aż płyn lekko odparuje, około 5 minut.
Dodaj krewetki i gotuj, aż będą matowe, około 5 minut. Zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu, aż płyn się odparuje, około 15 minut.
Podawać mieszankę krewetek z ugotowanym ryżem.