Calzones z włoskim sosem pomidorowym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj Calzones z włoskim sosem pomidorowym. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 716 kalorii, 42g białka, oraz 36 g tłuszczu każdy. Na 3,56 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 40 minut. Jest to dość drogie przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Mieszanka szpinaku, ser mozzarella, mielona wołowina i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 58%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Prawdziwe Włoskie Calzones, Italian Supreme Calzones, oraz Wiatraczek Włoski Calzones dla podobnych receptur.
Instrukcje
Gotować mieloną wołowinę na dużej patelni na średnim ogniu, mieszając, aż się kruszy i nie jest już różowy.
Połącz wołowinę, 2 1/2 szklanki sera i następne 3 składniki.
Rozwiń każdą skórkę pizzy i pokrój każdą skórkę na trzecie.
Zwiń każdą porcję na 5-calowe koło.
Rozłóż 3/4 szklanki mieszanki mięsa równomiernie na pół każdego okręgu. Zwilżyć krawędzie wodą; złożyć ciasto na, dociskając lub zaciskając krawędzie do uszczelnienia.
Umieść na lekko nasmarowanej blasze do pieczenia i pokrój szczeliny na wierzchu, aby umożliwić ucieczkę pary.
Piec w temperaturze 375 przez 25 do 30 minut lub do złotego koloru. Top z włoskim sosem pomidorowym; posypać pozostałym serem. Ser topić pod brojlerem, w razie potrzeby.
Uwaga: w razie potrzeby zamrozić pieczone kalzony do 1 miesiąca. Rozmrażać w lodówce przez noc. Owinąć calzones w folię aluminiową i piec w temperaturze 300 przez 1 godzinę lub do całkowitego ogrzania.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Włoski działa naprawdę dobrze z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Możesz spróbować Spalletti Chianti Reserve Poggio Reale. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 5 z 5 gwiazdek i ceną około 23 dolarów za butelkę.
![Spalletti Chianti Reserve Poggio Reale]()
Spalletti Chianti Reserve Poggio Reale
To wspaniałe wino rezerwowe, produkowane wyłącznie z posiadłości Poggio Reale, jest wdzięcznym, aksamitnym winem o charakterystycznie ziemistych aromatach Sangiovese i dojrzałych, zrównoważonych smakach owocowych zrównoważonych odrobiną dębu.