Calzone z serem i kiełbasą
Przepisów śródziemnomorskich nigdy za wiele, więc wypróbuj Cheese 'n' Sausage Calzones. Ten przepis służy 40 osobom. To danie główne ma 479 kalorii, 16 g białka i 19 g tłuszczu na porcję. Za 1,09 USD za porcję ten przepis pokrywa 7% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Ten przepis z Taste of Home wymaga sera ricotta, papryki, sera mozzarella i parmezanu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 5 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 19%. Ten wynik nie jest aż tak imponujący. Spróbuj Calzones z serem, kiełbasą i pieczoną czerwoną papryką, serem kozim, bazylią i włoską kiełbasą Calzone oraz Calzone z kiełbasą, aby poznać podobne przepisy.
Instrukcje
W dużej misce połącz sery, oregano i bazylię; odłożyć na bok. Na dużej patelni podsmaż cebulę, zieloną paprykę i czosnek na oleju, aż będą miękkie; dodać do masy serowej. Na tej samej patelni usmaż kiełbasę na średnim ogniu, aż przestanie być różowa; odcedzić i wymieszać z masą serową.
Podziel każdy bochenek ciasta na cztery części; zwiń każdy w 6-calowy placek. koło. Na połowę koła nałóż 2 łyżki nadzienia; Zawiń ciasto na nadzienie i sklej krawędzie. Powtórzyć z pozostałym ciastem i nadzieniem.
Ułożyć na natłuszczonych blachach do pieczenia.
Piec w temperaturze 350° przez 25 minut lub do złotego koloru.
Podawać z sosem spaghetti do maczania.
Polecane wino: Chianti, Verdicchio, Trebbiano
Chianti, Verdicchio i Trebbiano to moje ulubione dania w Calzone. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie wina białe, które dobrze komponują się z rybami i białym mięsem, natomiast Chianti to świetne włoskie czerwone wino do cięższych, odważniejszych dań. Możesz spróbować Medici Ermete Concerto Lambrusco Reggiano. Recenzentom podoba się to z oceną 5 na 5 gwiazdek i ceną około 23 dolarów za butelkę.
![Medici Ermete Koncert Lambrusco Reggiano]()
Medici Ermete Koncert Lambrusco Reggiano
Intensywnie rubinowa czerwień z przyjemnymi aromatami, które są trwałe i owocowe. Wytrawne, ale jednocześnie owocowe. Na podniebieniu miękkie i świeże.