Calzone z kiełbasą i brokułami
Nigdy nie można mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc wypróbuj Calzone z kiełbasą i brokułami. Ten przepis jest dla 6 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 24 g białka , 26 g tłuszczu i łącznie 450 kalorii . Za 1,48 USD za porcję ten przepis pokrywa 22% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do podania, przepis ten zajmuje około 40 minut . Udaj się do sklepu i kup brokuły, szałwię, ser cheddar i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Jest to przepis w rozsądnej cenie dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Jest on dostarczany przez Taste of Home. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobiłaby go ponownie. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że przepis ten zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 58% . Ta ocena jest całkiem dobra. Podobne przepisy to Calzone z kiełbasą , Calzone z wędzonym łososiem i mascarpone oraz Makaron z brokułami, kiełbasą i świeżą bazylią .
Instrukcje
Na małej patelni smaż kiełbasę na średnim ogniu, aż nie będzie już różowa; odcedź. Wymieszaj z szałwią.
Na nieposmarowanej blasze do pieczenia rozwałkuj ciasto zaczynając od szwu; rozpłaszcz je na prostokąt o wymiarach 14 x 12 cali. Nałóż kiełbasę wzdłuż na środek ciasta.
Posyp brokułami i serem. Przyłóż długie boki ciasta do środka, nadziewając je; ściśnij szwy, aby je uszczelnić. Odwróć calzone szwem do dołu.
Piec w temperaturze 350° przez 20–25 minut lub do uzyskania złotego koloru.