California Roll
California Roll może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis ma 295 kalorii, 13g białka, oraz 6G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.05 za porcję. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Udaj się do sklepu i odebrać sos sojowy, Krab, sól, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Aby wykorzystać krótki ryż zbożowy, można śledzić to danie główne z Pudding Ryżowy jako deser. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 52%, co jest solidne. Podobne przepisy to California Roll, California Roll, oraz ISO California Roll.
Instrukcje
W drobnym sitku, spłukać ryż pod zimną bieżącą wodą, aż woda opróżni się jasne, 5 do 10 minut. Umieścić ryż w 2-do 3-quart patelni i dodać 1 1/2 szklanki wody. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, a następnie obniżyć ogień, aby utrzymać gotować na wolnym ogniu. Przykryć i gotować do wchłonięcia wody, 10 do 15 minut.
W międzyczasie, w małej misce, wymieszać 1/4 szklanki octu ryżowego, cukier i sól, aż cukier i sól rozpuszczą.
Rozłóż ryż w płytkiej 12-na 16-calowej patelni do pieczenia i powoli wlej na nią mieszaninę octu, delikatnie obracając ryż i wachlując go, aż dojdzie do ciepłej temperatury pokojowej, około 10 minut.
Pozostałą 1 łyżkę octu ryżowego wymieszać z 1 szklanką wody.
Wlać do małej miski, aby zwilżyć ręce (aby ryż nie przyklejał się) podczas walcowania sushi.
Umieść arkusz opiekanego nori, błyszczącą stroną w dół, na bambusowej macie do toczenia (z listwami biegnącymi poziomo do ciebie) lub na kawałku folii (około 10 na 12 cali.), wyrównując długi bok nori z dolną krawędzią maty. Zanurz ręce w mieszaninie octu z wodą i rozrzuć 2/3 szklanki ryżu nad nori; pat w równą warstwę, rozprzestrzeniając się na boki i dno nori, ale pozostawiając 2-calowy szeroki pasek nagi wzdłuż górnej krawędzi.
Palcem rozprowadź cienki pasek wasabi (około 1 łyżeczki) poziomo na środku ryżu. Ułóż cztery plastry awokado wzdłuż paska wasabi (w porządku, jeśli plastry nakładają się na siebie lub jeśli niektóre końce wystają), a następnie ułóż około 2 łyżki kraba na wierzchu awokado.
Zwilżyć górną krawędź nori mieszaniną octu z wodą. Trzymając nadzienia palcami, podnieś kciukami najbliższą krawędź Maty i przewróć ją tak, aby najbliższa krawędź nori spotkała się z Daleką krawędzią ryżu graniczącą z gołym pasem nori o szerokości 2 cali u góry. Następnie zwiń dolną krawędź, aby uszczelnić i krótko naciśnij matę wokół rolki.
Zdjąć rolkę z maty. W razie potrzeby przycinaj wystające nadzienie. Ostrym nożem pokrój rolkę na sześć lub osiem równych kawałków, płukając nóż w wodzie między cięciami.
Powtórz proces z pozostałymi nori, ryżem i nadzieniami.
Podawać z sosem sojowym, marynowanym imbirem i pozostałym wasabi.