Caldo Verde
Need a bezglutenowe, bezmleczne i wegetariańskie przystawki? Caldo Verde może być niesamowity przepis spróbować. Ten przepis służy 10. Na 1,35 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 142 kalorie, 7G białka, oraz 1g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz cannellini, liść laurowy, sól i pieprz oraz kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 75%, co jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Caldo Verde, Caldo Verde, oraz Caldo Verde.
Instrukcje
Pokrój kiełbaski w plastry o grubości 1/4 cala.
W 6-do 8-quart patelni na średnim ogniu, mieszać kiełbasy często aż lekko rumiane, o 10 protokół. Za pomocą łyżki szczelinowej przenieść kiełbaski na ręczniki papierowe, aby osuszyć. Wyrzucić wszystko oprócz 1 łyżeczki tłuszczu z patelni.
Dodaj cebulę i czosnek na patelnię. Mieszać często na średnim ogniu, aż cebula kuleje, o 5 protokół.
Dodaj bulion do patelni. Zawiąż laskę cynamonu, liść laurowy i ziele angielskie w gazie i dodaj do bulionu. Przykryć i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu.
Tymczasem ziemniaki obrać i pokroić w 1/2-calową kostkę.
Wyciąć i wyrzucić twarde części łodyg collard. Liście dobrze spłukać, osuszyć i ułożyć.
Pokrój stos na pół wzdłuż, a następnie pokrój w poprzek na cienkie paski.
Dodaj warzywa collard, ziemniaki i fasolę do bulionu; przykryć i doprowadzić do wrzenia.
Dusić, pod przykryciem, na małym ogniu przez 20 minut.
Dodać kiełbaski i dalej gotować, przykryte, aż ziemniaki będą miękkie po przekłuciu, 5 do 10 minut dłużej.
Wyjąć i wyrzucić owinięte przyprawy.
Dodać sól i pieprz do smaku.