Caldo Gallego (Zupa Z Białej Fasoli)
Caldo Gallego (zupa z białej fasoli) jest bezmleczne danie główne. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.02 za porcję. Jedna porcja zawiera 590 kalorii, 33g białka, oraz 17g tłuszczu. Jeśli masz koncentrat o Smaku szynki, oliwę z oliwek, fasolę granatową i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać białe wino, można śledzić to danie główne z Białe Wino Mrożony Jogurt jako deser. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 84%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Caldo Gallego, Caldo Gallego, oraz Kolacja: Caldo Gallego dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieścić w dużym holenderskim piekarniku z wodą na pokrycie 2 cale powyżej fasoli; przykryć i niech moczyć 8 godzin.
Spuścić, wyrzucając wodę.
Usunąć osłonki z chorizo i pokroić po przekątnej. Podsmaż chorizo i szynkę w oliwie z oliwek 5 minut lub aż mięso zacznie brązowieć.
Dodaj cebulę, i podsmażyć 10 minut; dodać czosnek, i podsmażyć 30 sekund.
Wymieszać z mąką. Stopniowo dodawać wodę, stale ubijając, aż sos będzie gładki. Wmieszać fasolę, koncentrat szynki i 6 kolejnych składników. Doprowadzić do wrzenia; przykryć, zmniejszyć ogień, i gotować na wolnym ogniu 2 1/2 godziny lub aż ziarna będą miękkie, mieszając od czasu do czasu. Szpinak wymieszać i zdjąć z ognia. Łyżka zupy do poszczególnych misek.
*Do celów testowych użyliśmy koncentratu z szynki Goya.