Caldo Gallego (zupa z białej fasoli) jest bezmleczne danie główne. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.02 za porcję. Jedna porcja zawiera 590 kalorii, 33g białka, oraz 17g tłuszczu. Jeśli masz koncentrat o Smaku szynki, oliwę z oliwek, fasolę granatową i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać białe wino, można śledzić to danie główne z Białe Wino Mrożony Jogurt jako deser. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 84%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Caldo Gallego, Caldo Gallego, oraz Kolacja: Caldo Gallego dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Sortuj i myj fasolę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatki (opcjonalnie)
2
Umieścić w dużym holenderskim piekarniku z wodą na pokrycie 2 cale powyżej fasoli; przykryć i niech moczyć 8 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatki (opcjonalnie)
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Limonki, Skórka Z 1, Sok Z Obu
3
Spuścić, wyrzucając wodę.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
4
Usunąć osłonki z chorizo i pokroić po przekątnej. Podsmaż chorizo i szynkę w oliwie z oliwek 5 minut lub aż mięso zacznie brązowieć.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
1/2 Szklanki Liści Pietruszki O Płaskich Liściach, Zerwanych 3 Duże Garście
Przygotowana Musztarda, Opcjonalnie
5
Dodaj cebulę, i podsmażyć 10 minut; dodać czosnek, i podsmażyć 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
6
Wymieszać z mąką. Stopniowo dodawać wodę, stale ubijając, aż sos będzie gładki. Wmieszać fasolę, koncentrat szynki i 6 kolejnych składników. Doprowadzić do wrzenia; przykryć, zmniejszyć ogień, i gotować na wolnym ogniu 2 1/2 godziny lub aż ziarna będą miękkie, mieszając od czasu do czasu. Szpinak wymieszać i zdjąć z ognia. Łyżka zupy do poszczególnych misek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jajka, Lekko Ubite Lub 1/2 Szklanki Zamiennika Jaj
Dodatki (opcjonalnie)
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
(dostosuj Według Własnego Gustu)
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Przygotowana Musztarda, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
7
*Do celów testowych użyliśmy koncentratu z szynki Goya.