Need a bezglutenowe i bezmleczne danie główne? Caldo de Res (meksykańska zupa wołowa) może być doskonałym przepisem, aby spróbować. Ten przepis służy 8 i kosztuje $3.28 za porcję. Jedna porcja zawiera 421 kalorii, 40g białka, oraz 11g tłuszczu. 7 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest idealny do Jesień. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Jeśli masz marchew, limonki, mielony pieprz i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć kapustę, można śledzić to danie główne z Kapusta, Która Smakuje Jak Deser! jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 30 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 93%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Caldo de Res (meksykańska zupa wołowa), Caldo De Res (Meksykańska Zupa Wołowo-Warzywna), oraz Caldo Xochitl (Meksykańska Gorąca Zupa Kwiatowa) dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Pokroić mięso z kości wołowych na około 1/2 cala kawałki, pozostawiając niektóre na kościach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kość Wołowa
Woda, Aby Umożliwić
2
Podgrzać ciężki garnek do zupy na średnim ogniu, aż będzie bardzo gorąco.
Składniki, których będziesz potrzebować
Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
3
Dodaj olej, przechylając patelnię, aby pokryć dno.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
4
Dodać mięso i kości, doprawić solą i pieprzem. Gotować i mieszać, aż dokładnie rumiane.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Woda, Aby Umożliwić
5
Dodaj 1 cebulę i gotuj, aż cebula będzie lekko rumiana. Wymieszać pomidory i bulion. Płyn powinien pokryć Kości o 1/2 cala. Jeśli nie, Dodaj wystarczającą ilość wody, aby zrekompensować. Zmniejsz ogień do niskiego poziomu i gotuj na wolnym ogniu przez 1 godzinę z luźną pokrywką. Jeśli mięso nie jest miękkie, kontynuuj gotowanie przez kolejne 10 minut.
Wlać wodę i powrócić do gotowania na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
7
Dodać marchewkę i 1/4 szklanki kolendry, i gotować przez 10 minut, a następnie mieszać w ziemniaki, kukurydza i chayote. Dusić, aż warzywa będą miękkie. Wepchnąć kapustę do zupy i gotować jeszcze przez około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
3 łyżki Oleju Roślinnego
Przepis Na Pizzocheri
Chayote
Słonina Wieprzowa
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)
8
Zupa z kadzi do dużych misek, w tym warzyw mięsnych i kości.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
Woda, Aby Umożliwić
Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
Chochla
9
Dekoruj jalapenos, mieloną cebulą i dodatkową kolendrą. Wyciśnij sok z limonki i podawaj z rzodkiewkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lekko Rozgniecione Awokado Hass
1 łyżka Papryczki Jalapeno Pokrojonej W Cienkie Plasterki
3 łyżki Oleju Roślinnego
Pokrojony W Kostkę, Częściowo Odtłuszczony Ser Mozzarella (1/2-calowe Kostki)
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i musujące różowe są doskonałym wyborem dla Meksyku. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Jednym z win, które można spróbować jest WindRacer Russian River Pinot Noir. Ma 4,7 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 60 dolarów.