Need a bezglutenowe i bezmleczne danie główne? Caldo de Res (meksykańska zupa wołowa) może być doskonałym przepisem, aby spróbować. Ten przepis służy 8 i kosztuje $3.28 za porcję. Jedna porcja zawiera 421 kalorii, 40g białka, oraz 11g tłuszczu. 7 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest idealny do Jesień. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Jeśli masz marchew, limonki, mielony pieprz i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć kapustę, można śledzić to danie główne z Kapusta, Która Smakuje Jak Deser! jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 30 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 93%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Caldo de Res (meksykańska zupa wołowa), Caldo De Res (Meksykańska Zupa Wołowo-Warzywna), oraz Caldo Xochitl (Meksykańska Gorąca Zupa Kwiatowa) dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Pokroić mięso z kości wołowych na około 1/2 cala kawałki, pozostawiając niektóre na kościach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kość Wołowa
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
2
Podgrzać ciężki garnek do zupy na średnim ogniu, aż będzie bardzo gorąco.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Puszki (18,5 Uncji) Bulionu Z Kurczaka COLLEGE INN®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
3
Dodaj olej, przechylając patelnię, aby pokryć dno.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
4
Dodać mięso i kości, doprawić solą i pieprzem. Gotować i mieszać, aż dokładnie rumiane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
5
Dodaj 1 cebulę i gotuj, aż cebula będzie lekko rumiana. Wymieszać pomidory i bulion. Płyn powinien pokryć Kości o 1/2 cala. Jeśli nie, Dodaj wystarczającą ilość wody, aby zrekompensować. Zmniejsz ogień do niskiego poziomu i gotuj na wolnym ogniu przez 1 godzinę z luźną pokrywką. Jeśli mięso nie jest miękkie, kontynuuj gotowanie przez kolejne 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
Goya Sazon Z Kolendrą I Annatto
2 Saszetki Goya Sazon Z Kolendrą I Annatto
Tabliczki Mlecznej Czekolady Bez Orzechów
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
6
Wlać wodę i powrócić do gotowania na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tabliczki Mlecznej Czekolady Bez Orzechów
7
Dodać marchewkę i 1/4 szklanki kolendry, i gotować przez 10 minut, a następnie mieszać w ziemniaki, kukurydza i chayote. Dusić, aż warzywa będą miękkie. Wepchnąć kapustę do zupy i gotować jeszcze przez około 10 minut.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i musujące różowe są doskonałym wyborem dla Meksyku. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Jednym z win, które można spróbować jest WindRacer Russian River Pinot Noir. Ma 4,7 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 60 dolarów.