Caldereta (Filipiński gulasz wołowy i Chorizo)

Caldereta (Filipiński gulasz wołowy i Chorizo)
Caldereta (Filipiński gulasz wołowy i Chorizo) jest bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Jedna porcja zawiera 652 kalorie, 49g białka, oraz 40 g tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje $3.19 za porcję. Ten przepis od Allrecipes ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 40 minut. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Jeśli masz ziemniaki, sól, kiełbasa chorizo i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 69%, co jest solidne. Podobne przepisy to Filipiński Gulasz Z Fasoli Mung, Paul Qui ' s Pakbet (Pinakbet, Filipiński gulasz warzywny), oraz Serdeczny gulasz wołowy-gulasz wołowy można łatwo zrobić w crockpot.

Instrukcje

1
Połączyć chuck wołowiny, chorizo, czosnek, ocet, i sos sojowy na patelni na średnim ogniu; gotować i mieszać, aż Chuck wołowiny jest rumiane i ciecz jest zmniejszona, o 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala
1/2 Szklanki Liści Pietruszki O Płaskich Liściach, Zerwanych 3 Duże Garście1/2 Szklanki Liści Pietruszki O Płaskich Liściach, Zerwanych 3 Duże Garście
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
2
Zdjąć z ognia.
3
Rozgrzać oliwę z oliwek w garnku na średnim ogniu; gotować i mieszać cebulę i zieloną paprykę w gorącym oleju, aż cebula będzie przezroczysta, 5 do 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Szklanki Pokrojonego W Kostkę Chleba Owsianego Z Poprzedniego Dnia3 Szklanki Pokrojonego W Kostkę Chleba Owsianego Z Poprzedniego Dnia
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
4
Dodaj sos pomidorowy i gotuj na wolnym ogniu, aż płyn lekko się zmniejszy, 3 do 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Słodka Cebula, Grubo Posiekana1 Duża Słodka Cebula, Grubo Posiekana
5
Mieszamy wołowinę z chorizo w sos pomidorowy; doprowadzamy do wrzenia. Zmniejsz ogień do średnio niskiego, przykryj garnek i gotuj na wolnym ogniu przez 30 do 40 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Słodka Cebula, Grubo Posiekana1 Duża Słodka Cebula, Grubo Posiekana
1/2 Szklanki Liści Pietruszki O Płaskich Liściach, Zerwanych 3 Duże Garście1/2 Szklanki Liści Pietruszki O Płaskich Liściach, Zerwanych 3 Duże Garście
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
6
Wymieszać ziemniaki, groch, sól, i pieprz do gulaszu; dusić, aż wołowina będzie miękka i ziemniaki są gotowane przez, 20 do 30 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do SmakuPłatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
7
W razie potrzeby dodaj wodę.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 40 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia32
Magazyn