Caldereta (Filipiński gulasz wołowy i Chorizo)

Caldereta (Filipiński gulasz wołowy i Chorizo)
Caldereta (Filipiński gulasz wołowy i Chorizo) jest bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Jedna porcja zawiera 652 kalorie, 49g białka, oraz 40 g tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje $3.19 za porcję. Ten przepis od Allrecipes ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 40 minut. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Jeśli masz ziemniaki, sól, kiełbasa chorizo i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 69%, co jest solidne. Podobne przepisy to Filipiński Gulasz Z Fasoli Mung, Paul Qui ' s Pakbet (Pinakbet, Filipiński gulasz warzywny), oraz Serdeczny gulasz wołowy-gulasz wołowy można łatwo zrobić w crockpot.

Instrukcje

1
Połączyć chuck wołowiny, chorizo, czosnek, ocet, i sos sojowy na patelni na średnim ogniu; gotować i mieszać, aż Chuck wołowiny jest rumiane i ciecz jest zmniejszona, o 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, PrzyciętaPieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, Przycięta
Starty Ser Jack, PodzielonyStarty Ser Jack, Podzielony
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
2
Zdjąć z ognia.
3
Rozgrzać oliwę z oliwek w garnku na średnim ogniu; gotować i mieszać cebulę i zieloną paprykę w gorącym oleju, aż cebula będzie przezroczysta, 5 do 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego3/4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
4
Dodaj sos pomidorowy i gotuj na wolnym ogniu, aż płyn lekko się zmniejszy, 3 do 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Słodka Cebula, Grubo Posiekana1 Duża Słodka Cebula, Grubo Posiekana
5
Mieszamy wołowinę z chorizo w sos pomidorowy; doprowadzamy do wrzenia. Zmniejsz ogień do średnio niskiego, przykryj garnek i gotuj na wolnym ogniu przez 30 do 40 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Słodka Cebula, Grubo Posiekana1 Duża Słodka Cebula, Grubo Posiekana
Starty Ser Jack, PodzielonyStarty Ser Jack, Podzielony
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
6
Wymieszać ziemniaki, groch, sól, i pieprz do gulaszu; dusić, aż wołowina będzie miękka i ziemniaki są gotowane przez, 20 do 30 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
7
W razie potrzeby dodaj wodę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 40 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia32
Magazyn