Calabacitas con Elote (cukinia z kukurydzą)

Calabacitas con Elote (cukinia z kukurydzą)
Calabacitas con Elote (cukinia z kukurydzą) jest bezglutenowe i wegetariańskie przepis z 6 porcjami. Jedna porcja zawiera 117 kalorii, 4G białka, oraz 5G tłuszczu. Na $1.0 za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz sól i pieprz, pomidory roma, ziarna kukurydzy i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Najlepiej sprawdza się jako przystawka i odbywa się w ok. 50 minut. Ten przepis od Allrecipes ma 95 fanów. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 61%. Spróbuj Calabacitas con Elote (cukinia z kukurydzą), Sopa De Calabacitas (zupa z cukinii), oraz Elote z kluskami z cukinii dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść kukurydzę w rondlu z wystarczającą ilością wody do przykrycia; doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożonaświeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
2
Umieścić pokrywę na rondlu, zmniejszyć ogień do średniej, i gotować do miękkości, o 10 protokół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
3
Drenaż.
4
Rozgrzać oliwę z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu; gotować i mieszać cebulę i czosnek w gorącym oleju, aż pachnące, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
5
Wymieszać cukinię i pomidora do cebuli i czosnku; gotować razem 5 protokół. Wymieszać ziarna kukurydzy do mieszaniny; dodać pieprz poblano. Doprawić solą i pieprzem; wymieszać. Przykryć patelnię pokrywką i gotować, aż cukinia będzie miękka, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
12-15 Pomidorów, Umytych, Bez Skórki Przypominającej Papier12-15 Pomidorów, Umytych, Bez Skórki Przypominającej Papier
Ziarna KukurydzyZiarna Kukurydzy
6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
6
Posypać serem cotija do podania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser CotijaSer Cotija
TrudnośćTwardy
Gotowe W50 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia8
Magazyn