Cakespy: smażone babeczki na patyku
Przepis Cakespy: smażone babeczki na patyku mogą zaspokoić Amerykańskie pragnienie w około 45 minut. Ten przepis służy 12. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 22g tłuszczu, oraz w sumie 360 kalorii. Na 1,64 zł za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz sodę oczyszczoną, ocet, mleko i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wiele osób zrobiło ten przepis, a 2505 powiedziałoby, że trafił na miejsce. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 47%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Cakespy: Smażone Halloweenowe Cukierki, Smażone Ravioli na patyku, oraz Smażone batoniki na patyku.
Instrukcje
Zacznij od obierania opakowań z babeczek, a każda z nich włócznią patykiem lodów, tak aby była osadzona w lukrze, ale nie przebijała się do góry. Zamrozić je na co najmniej 2 godziny, a nawet na noc-chcesz, aby były jak małe kamienie.
Kiedy babeczki zbliżają się do końca okresu schładzania, nadszedł czas, aby rozpocząć podgrzewanie oleju do smażenia. Do średniego rondla wlałem około 6 szklanek oleju roślinnego, tak aby miał głębokość około 4-5 cali. Dokładna ilość wymaganego oleju zależy od wielkości rondla. Włącz ciepło do średniej wysokości i włóż termometr do cukierków lub smażenia. Olej musi osiągnąć 191° na termometrze, co zajmie około 10-12 minut.
Podczas gdy olej się nagrzewa, przygotuj ciasto.
Umieść 1/2 szklanki mąki w płytkiej misce i odstawić na chwilę.
W małej misce umieścić 1 szklankę mąki i wymieszać z proszkiem do pieczenia i solą. W miseczce wymieszaj mleko, ocet i olej.
Mokre składniki ubić na sucho, aż będą gładkie i pozbawione większości grudek. Ciasto powinno być grubsze niż ciasto naleśnikowe-jeśli wydaje się zbyt płynne (tak, jakby mogło kapać, gdy zanurzasz w nim babeczki), ubijaj pozostałą mąkę, aż osiągnie pożądaną konsystencję.
Wyjmij babeczki na patyczkach z zamrażarki. Okazało się, że najlepiej jest smażyć jedną babeczkę na raz, więc można je wyjąć z zamrażarki kilka na raz, aby smażone później babeczki nie rozgrzały się podczas siedzenia Na Zewnątrz.
Najpierw zanurz babeczkę w mące, pokrywając ją całkowicie. Stuknij nadmiar i zwiń do mokrej mieszanki ciasta, aż będzie całkowicie pokryta ze wszystkich stron (dno może być nagie; to jest w porządku).
Szybko zanurz poobijaną babeczkę w oleju, trzymając patyk od samego końca (nie upuszczaj go, bo możesz dostać rozprysku oleju!). Będziesz zanurzać każdą babeczkę tylko przez bardzo krótki czas, więc miej na nią oko.
Nie nosiłem rękawiczek do tej części i nie poparzyłem się ani nie rozpryskałem, ale ponieważ olej jest bardzo gorący, dobrym pomysłem może być noszenie rękawicy kuchennej, aby zmniejszyć prawdopodobieństwo rozprysku na rękach.
Gdy ciasto osiągnie przyjemny złoty odcień, wyjmij babeczkę z oleju i przenieś na talerz pokryty papierowym ręcznikiem, aby wchłonąć nadmiar tłuszczu. Powtórz proces ciasta i smażenia z pozostałymi babeczkami, smarując je pojedynczo bezpośrednio przed zanurzeniem w oleju do smażenia. Podczas smażenia należy monitorować temperaturę oleju i odpowiednio regulować temperaturę w górę lub w dół, aby pozostała na poziomie 191°. Jeśli olej jest zbyt zimny, nie usmaży się wystarczająco szybko, a babeczki wchłoną zbyt dużo tłuszczu; jeśli jest zbyt gorąco, na zewnątrz ściemni się, zanim wnętrze zostanie całkowicie rozgrzane, pozostawiając w środku pyszną skorupę, ale częściowo rozmrożoną babeczkę.
Masz dodatkowe ciasto? Miałem trochę w lewo po usmażeniu wszystkich moich babeczek, więc użyłem go do głębokiego smażenia kilka filiżanek masła orzechowego. Było pyszne.
Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port
Babeczki można łączyć z Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Porto. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Jedno wino, którego możesz spróbować to NV Johnson Estate Cream Sherry. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 19 dolarów.
![NV Johnson Estate Cream Sherry]()
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Teraz dobrze, ale nagrodzi tych, którzy pozwolą mu się starzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w chłodne popołudnia, podawane z biszkoptami do kąpieli w ""włoskim stylu"". "