Cakespy: Mini Galettes des Rois
Cakespy: Mini Galettes des Rois to Wegetariańskie przystawka. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 20 g tłuszczu, oraz w sumie 298 kalorii. Ten przepis służy 12. Na 60 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 30 mówi, że trafił w sedno. Mieszanka cukru, pasty migdałowej, jajka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 25%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Mini Jagodowe Galetki, Mini Jagodowe Galetki, oraz Mini Galetki Owocowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść pastę migdałową w robocie kuchennym z około połową cukru i przetwarzaj, aż dobrze się wymieszasz.
Dodać masło i pozostały cukier; proces do uzyskania gładkiej konsystencji. Zmiksuj jedno z jaj, ekstrakt waniliowy, ekstrakt migdałowy, mąkę i sól. Odstawić.
Rozgrzej piekarnik do 218°. Wyłóż blachę do pieczenia papierem do pieczenia i ustaw na bok.
Rozwałkuj jeden arkusz ciasta francuskiego na 11-calowy kwadrat. Przechowywać ciasto chłodne, nie zagniatać ani nie rozciągać. Za pomocą krajalnicy do ciastek lub ciastek (użyłam "tartelette mold", której Williams-Sonoma używa na opakowaniu prezentu) wyciąć z arkusza tyle rund, ile się da i położyć je na przygotowanej blasze do pieczenia. Kopiec trochę migdałów wypełnienie w środku każdej rundy, pozostawiając około pół cala wokół niego. Jeśli chcesz, umieść małą nagrodę lub fasolę (coś maleńkiego działa najlepiej) wewnątrz dowolnego (lub wszystkich) z nich.
Uwaga: zostało mi jeszcze trochę nadzienia, nawet po dodaniu go do wszystkich moich przygotowanych rund ciasta francuskiego. Jeśli masz więcej ciasta francuskiego, zrób więcej galetek; nadzienie działa również pięknie wymieszane z ciastem lub ciastkiem cukrowym, lub jako nadzienie do bułek półksiężycowych.
Rozwałkuj drugi arkusz ciasta francuskiego i powtórz wycięcia, ale tym razem umieść je na wierzchu z nadzieniem. Naciśnij krawędzie, aby uszczelnić (użyłem widelca, aby docisnąć boki, aby upewnić się, że są one uszczelnione). Pozostałe jajko ubić widelcem i lekko posmarować wierzchem. Nakłuć kilka małych szczelin na górze, aby upuścić parę podczas pieczenia.
Piec w nagrzanym piekarniku przez około 15 minut lub do puchnięcia i złota na bokach i na górze. Staraj się unikać otwierania piekarnika podczas pieczenia (najlepiej piekarnik z oknem), aby ciasto ładnie się przypiekało.