Cakespy: ciasto dyniowe w słoiku
Ten wegetariański przepis służy 80 i kosztuje 10 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 69 kalorii, 1G białka, oraz 3G tłuszczu. Ten przepis od Serious Eats ma 354 fanów. Udaj się do sklepu i zbierz sól, mąkę, brązowy cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 12%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Cakespy: jak zrobić Pumpkin Pie Pops, Cakespy: Ciasto Dyniowe W Cieście Czekoladowym, oraz Cakespy: Behemoth Crumb Cake dla podobnych receptur.
Instrukcje
Masło zmiksować w mikserze stojącym wyposażonym w mocowanie łopatkowe na średniej prędkości, aż stanie się puszyste, następnie powoli dodawać cukry, mieszając aż do uzyskania kremowej i gładkiej konsystencji. Ubić jajka, po jednym na raz, dobrze mieszając po każdym dodaniu. Beat w dyni i wody.
W dużej misce przesiać mąkę, proszek do pieczenia i przyprawy.
Dodaj do mieszaniny dyni, mieszając aż do pełnego włączenia.
W razie potrzeby dodaj orzechy.
Rozgrzej piekarnik do 163°.
Wlać ciasto do dobrze maślanych lub nasmarowanych słoików. Napełnić każdy słoik nieco ponad połowę. (Trzymaj pokrywki i pierścienie z boku).
Piecz przez około 30 minut, jeśli używasz słoików z jedzeniem dla niemowląt, 40-45 minut dla słoików o wielkości kufla.
Wyjąć z piekarnika i ostudzić całkowicie.
Umieść koło woskowanego papieru na wierzchu ciasta, aby chronić go przed przyklejeniem się do górnej części słoika, a pokrywki połóż na słoikach.
Aby służyć, otwórz słoiki i przesuń nóż wokół wnętrza słoika, aby poluzować ciasto. Możesz wyjąć ciasta ze słoików lub zjeść je prosto ze słoika, ale upewnij się, że są one znacznie smaczniejsze, gdy zwieńczone lukrem lub świeżo bitą śmietaną bezpośrednio przed podaniem.