Cakespy: 12-Warstwowe Ciasto Świąteczne
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery,więc wypróbuj Cakespy: 12-warstwowe ciasto świąteczne. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 851 kalorii, 9g białka, oraz 29g tłuszczu każdy. Na 90 centów za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 119 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i podnieś jajka, mąkę, odparowane mleko i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 32%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Podobne przepisy to Tort wakacyjny 3-warstwowy, Cakespy: ciasto dyniowe w słoiku, oraz Cakespy: Ciasto Do Góry Nogami.
Instrukcje
Przygotuj 6 pergaminowe koła wielkości pasujące do 8-calowe patelnie koło (użyłem każdego z 6 okręgów dwa razy).
Śmietanę razem z cukrem i masłem.
Dodawać jajka po kolei i ubijać, aż będą gładkie.
Mąkę, sól i proszek do pieczenia przesiać.
Wymieszać w mieszaninie jaj po jednej filiżance na raz.
Z mikserem działa, powoli wlać odparowane mleko, następnie wanilię i mleko, mieszając tylko do momentu włączenia.
Włożyć niewielką ilość ciasta do wyłożonych pergaminem patelni, używając tylnej części łyżki do równomiernego rozłożenia. Będzie tylko rozłożone na tyle, że obejmuje patelnię i nie jest przezroczysty.
Piec aż trzy warstwy na raz na środkowej półce piekarnika 8 minut lub aż dopiero zaczynają ciemnieć na krawędziach. Miałem tylko dwie patelnie, więc okazałbym się partii i powtarzać proces, aż wszystkie warstwy pieczone.
Pozostaw warstwy do ostygnięcia do temperatury pokojowej.
W międzyczasie zrób krem. W dużej misce wymieszaj masło, aż będzie kremowe i puszyste.
Dodaj 3-4 szklanki cukru cukierniczego i śmietany, aż będzie puszysta. Wymieszać ekstrakt i 1/4 szklanki mleka do mieszaniny. Stopniowo mieszaj pozostałe mleko i cukier do mieszaniny, aż osiągnie pożądaną konsystencję.
Umieść pierwszą warstwę ciasta na talerzu, a na wierzchu rozprowadź cienką warstwę lukru.
Umieść drugą warstwę na górze i powtórz. Powtórz z pozostałymi warstwami.
Gdy górna warstwa jest przyklejona, jeśli to konieczne, włóż drewniane patyki lub szaszłyki do ciasta, aby pozostało proste. W razie potrzeby, za pomocą dużego noża, przycinaj boki ciasta, aby okrąg był okrągły i idealny.
Płaszcz ciasto z "okruchy płaszcz" lukier.
Pozwól mu ustawić na kilka minut (możesz skubać przycięte kawałki, aby zająć się sobą).
Ciasto obficie mróz pozostałym lukrem i udekoruj posypką, lukrem lub jak chcesz. Okazało się, że umieszczenie gotowego ciasta w lodówce na około 20 minut pomogło ustawić go do punktu, w którym nie ślizga się po pokrojeniu.