Cake de Ron (ciasto rumowe)
Cake de Ron (Rum Cake) może być tylko deser szukasz. Na 1,34 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 582 kalorie, 6G białka, oraz 32G tłuszczu. Ten przepis służy 12. Jeśli masz proszek do pieczenia, vanillan ekstrakt, jajka, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Toll House Cake (Layer Cake lub Bundt Cake-You Pick), Grillowany Pierścień Ananasowy Rum Sundae # SummerDessertWeek, oraz Eggless Wheat Tutti Frutti Cake-wegańskie ciasto pełnoziarniste-Christmas Cake s dla podobnych receptur.
Instrukcje
Masło ubić na średniej prędkości mikserem elektrycznym, aż będzie puszyste; stopniowo dodawać cukier, dobrze ubijając.
Dodawać po kolei jajka i żółtko, ubijając aż do wymieszania po każdym dodaniu. Ubić wanilią i kolejne 3 składniki.
W dużej misce połączyć mąkę i kolejne 3 składniki; dodać do mieszaniny masła na przemian z bitą śmietaną, zaczynając i kończąc mieszanką mąki. Beat z małą prędkością, aż do wymieszania po każdym dodaniu.
Wlać ciasto do dobrze nasmarowanej i mąki 12-cup Bundt patelni.
Piec w 350 przez 50 minut lub aż Drewniany szaszłyk włożony do środka wyjdzie czysty. Schłodzić w patelni na stojaku z drutu 15 minut; wyjąć z patelni. Wyłuskać dziury w cieście drewnianym szaszłykiem i posmarować ciasto syropem rumowym. Schłodzić całkowicie na stojaku z drutu.
Uwaga: w przypadku miniaturowych ciast Bundt, jak na zdjęciu, wypełnij każdą mini patelnię Bundt dwie trzecie i piecz 35 minut lub do momentu, gdy drewniany szpikulec włożony do środka wyjdzie czysty.