Cajun Shrimp Linguine
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na Cajun, więc wypróbuj Cajun Shrimp Linguine. Za $2.85 za porcję, otrzymujesz danie główne, które serwuje 2. Jedna porcja tego dania zawiera około 35g białka, 7G tłuszczu i w sumie 401 kalorii. 40 osób uznało ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odbierz przyprawę cajun, cebulę, krewetki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Przynosi ci smak domu. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 25 minut. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz pescatarian dieta. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 79%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Cajun Shrimp Linguine, Cajun Shrimp Linguine, oraz Creamy Cajun Shrimp Linguine dla podobnych przepisów.
Instrukcje
Gotuj linguine zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. W międzyczasie na dużej patelni podsmaż zieloną paprykę, cebulę i czosnek na oleju do miękkości. Dodaj pomidory, przyprawę Cajun i sos pieprzowy. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ogień; gotować na wolnym ogniu bez przykrycia przez 5 minut.
Dodaj krewetki; gotuj przez 5-6 minut lub do momentu, gdy krewetki zmienią kolor na różowy.
Odcedź linguine; wymieszaj z mieszanką krewetek.
Polecane wino: Sauvignon Blanc, Riesling, Pinot Grigio
Sauvignon Blanc, Riesling i Pinot Grigio to świetny wybór dla krewetek. Te chrupiące białe wina dobrze komponują się z krewetkami przygotowanymi na różne sposoby, grillowanymi, smażonymi lub w sosie czosnkowym. Jednym z win, które można spróbować, jest Lomond Cape Agulhas Sauvignon Blanc. Ma 5 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 19 dolarów.
![Lomond Cape Agulhas Sauvignon Blanc]()
Lomond Cape Agulhas Sauvignon Blanc
Odważny, ale elegancki, ten chłodny klimat Sauvignon Blanc jest prawdziwą reprezentacją różnorodnego terroir najbardziej wysuniętego na południe krańca Afryki. Unikalne smaki białych owoców pestkowych i piękna mineralność to klasyczny produkt chłodnej morskiej bryzy.