Cajun Jambalaya

Cajun Jambalaya
Cajun Jambalaya może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 665 kalorii, 42g białka, oraz 25 g tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje $4.22 za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz seler, pieprz cayenne, oregano i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Ten przepis jest typowy dla kuchni kreolskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 67%. Spróbuj Cajun Jambalaya, Cajun Jambalaya, oraz Cajun Chicken Jambalaya dla podobnych receptur.

Składniki

340papryka habanerokiełbasa andouille, obudowa usunięta i wycięta o grubości 1'kiełbasa andouille, obudowa usunięta i wycięta o grubości 1'" (użyj nożyczek kuchennych, znacznie łatwiej)4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwewzbogacony ryż biały lub ryż basmatiwzbogacony ryż biały lub ryż basmati1porcja startego parmezanuz zawartością tłuszczu 4 g lub mniejszą na porcję (zalecane: krem pomidorowy Amy's chunky tomato bisque)z zawartością tłuszczu 4 g lub mniejszą na porcję (zalecane: krem pomidorowy Amy's chunky tomato bisque)1porcja startego parmezanu1 szklanka posiekanej cebuli1 szklanka posiekanej cebuli397papryka habaneropomidory pokrojone w kostkę w sokupomidory pokrojone w kostkę w soku1porcja startego parmezanu1 całe świeże jalapeno1 całe świeże jalapeno2(mequite, hikora lub olcha)seler posiekanyseler posiekany397papryka habanerocukinia pokrojona w kostkę 2,5 cmcukinia pokrojona w kostkę 2,5 cm2Spód: okruszki z herbatników graham& 1 łyżka stołowa Emeril ' s ESSENCE Creole Seasoning© (patrz poniżej przepis)& 1 łyżka stołowa Emeril ' s ESSENCE Creole Seasoning© (patrz poniżej przepis)1porcja startego parmezanu1 woreczek świeżego, umytego szpinaku1 woreczek świeżego, umytego szpinaku2Spód: okruszki z herbatników graham(garść) mąka uniwersalna(garść) mąka uniwersalna2Spód: okruszki z herbatników grahammielony świeży czosnekmielony świeży czosnek2Spód: okruszki z herbatników grahampółksiężycowe plasterki ogórka angielskiegopółksiężycowe plasterki ogórka angielskiego1zielona papryka, posiekanazielona papryka, posiekana1porcja startego parmezanuoliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia, raz na patelnioliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia, raz na patelni1( bakłażany)cebula posiekanacebula posiekana1porcja startego parmezanuramięramię1porcja startego parmezanususzone oreganosuszone oregano3Spód: okruszki z herbatników grahamuncje płynu świeżej wodyuncje płynu świeżej wody1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreo(1/3 palmy) przyprawa do drobiu(1/3 palmy) przyprawa do drobiu454papryka habanerokrewetki, surowe, deveined i obranekrewetki, surowe, deveined i obrane2Spód: okruszki z herbatników grahamplus 2 łyżki lodowatej wodyplus 2 łyżki lodowatej wody227papryka habanerobez kości, udka kurczaka bez skóry, tłuszcz usunięty i pokrojony w kostkę o grubości 1/2bez kości, udka kurczaka bez skóry, tłuszcz usunięty i pokrojony w kostkę o grubości 1/2"6krewetki i żyłkiPosiekane szalotki i / lub świeży tymianek, do dekoracjiPosiekane szalotki i / lub świeży tymianek, do dekoracji1Podwójnie nadziewane ciasteczka OreoSos WorcestershireSos Worcestershire

Polecane wino: Albarino, Wino Różane, Sauvignon Blanc

Cajun świetnie komponuje się z Albarino, winem różowym i Sauvignon Blanc. Te niskie taniny, niższe wina alkoholowe będą uzupełniać ciepło w pikantnych potrawach cajun, zamiast sprawiać, że usta palą się bardziej. Jednym z win, które można spróbować jest Finca de Arantei Albarino. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 21 dolarów.
Finca de Arantei Albarino
Finca de Arantei Albarino
Blada słoma w Kolorze, z wyraźnymi kwiatowymi i mineralnymi aromatami winogron Albariño, Finca deArantei jest jednym z najbardziej wyrafinowanych i eleganckich przykładów tego typu. Wino jest średniej wagi, żywe na języku, złożone w smaku i długie na finiszu, z pikantnym charakterem przypominającym jedne z najlepszych alzackich Rieslingów.
TrudnośćNormalny
Gotowe W15 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia26
Magazyn