Cajun Fire Chicken wymaga ok. 45 minut od początku do końca. Ten bezglutenowy, bezmleczny, przyjazny dla fodmap i cały 30 przepis służy 4 i kosztuje 1,92 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 38g białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 251 kalorii. Udaj się do sklepu i odbierz pomidory z puszki, paprykę, ostry sos i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Przynosi wam to moje przepisy. Niewiele osób lubiło to kreolskie danie. Sprawdza się jako danie główne. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 71%. Spróbuj Klopsiki Cajun w ognistym sosie pomidorowym, Słodki Kurczak Ognisty, oraz Jak gotować: Buldak, Koreański"fire chicken" dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozgrzać olej w dużej patelni nonstick pokrytej sprayem do gotowania na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do Gotowania
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
2
Dodaj kurczaka na patelnię i gotować 4 do 5 minut z każdej strony lub aż kurczak zostanie wykonany.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
3
Dodaj pomidory, paprykę, 1/4 szklanki kolendry, 2 łyżeczki ostrego sosu i tymianek na patelnię. Doprowadzić do wrzenia; przykryć, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 5 minut. Odkryć i gotować na wolnym ogniu 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka
Ostry Sos
Kolendra
Pomidor
Tymianek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
4
Wymieszać z pozostałą kolendrą. W razie potrzeby podawać z dodatkowym ostrym sosem i udekorować gałązkami tymianku.
Cajun świetnie komponuje się z Albarino, winem różowym i Sauvignon Blanc. Te niskie taniny, niższe wina alkoholowe będą uzupełniać ciepło w pikantnych potrawach cajun, zamiast sprawiać, że usta palą się bardziej. Możesz spróbować Doelas Rias Baixas Albarino. Recenzenci bardzo to lubią z 4.7 z 5 gwiazdek i cena około 20 dolarów za butelkę.