Cajun Country Smażony Kurczak
Cajun Country Fried Chicken zajmuje około 25 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera około 31 g białka, 9 g tłuszczu i łącznie 272 kalorie. Za 1,33 USD za porcję ten przepis pokrywa 18% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest na 10 porcji. Jeśli masz pod ręką przyprawę cytrynowo-pieprzową, mleko, olej i kilka innych składników, możesz to zrobić. Tylko nielicznym osobom to danie główne naprawdę smakowało. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. To niedrogi przepis dla fanów kuchni południowej. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 54%. Ten wynik jest całkiem niezły. Kurczak smażony na wsi, kurczak smażony na wsi z sosem – 7 punktów i stek z kurczaka smażony w sosie wiejskim są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
W dużej misce połącz mleko i 1 łyżkę przyprawy Cajun; dodaj kurczaka. Przykryj i wstaw do lodówki na co najmniej 2 godziny.
W dużej zamykanej plastikowej torbie połącz mąkę, pieprz cytrynowo-pieprzowy, sól czosnkową i pozostałą przyprawę Cajun.
Odcedź kurczaka i wylej mieszaninę mleka.
Umieść kurczaka w mieszance mąki i potrząśnij, aby się nim pokrył.
Na patelni rozgrzej 1/4 cala oleju; smaż kurczaka przez 7-8 minut lub do momentu, aż sok będzie przezroczysty.
Polecane wino: Riesling, Wino Musujące, Zinfandel
Smażony kurczak świetnie komponuje się z Rieslingiem, winem musującym i Zinfandelem. Ogólnie rzecz biorąc, istnieje kilka zasad, które pomogą Ci połączyć wino z południowymi potrawami. Przyjazny dla żywności riesling lub białe wino musujące będzie pasować do wielu smażonych potraw, a zinfandel świetnie komponuje się z daniami z grilla. Taittinger Brut La Francaise z oceną 4,3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 45 dolarów za butelkę.
![Taittinger Brut La Francaise]()
Taittinger Brut La Francaise
Szampan ten jest mieszanką około 30 winnic Chardonnay i Pinot Noir, odpowiednio 40% i 60% całości, z kilku zbiorów doskonale dojrzałych winogron.