Café Con Leche Flan
Przepis Café Con Leche Flan jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest doskonałym bezglutenowe i wegetariańskie opcja dla miłośników europejskiej żywności. Jedna porcja zawiera 355 kalorii, 11g białka, oraz 11g tłuszczu. Ten przepis służy 8. Na 61 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz jajka plus 3 białka, sól, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Świetnie sprawdza się jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 31%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Flan de Arroz con Leche (ryż Pudding Flan), My Simple Custard Flan (Filipino Leche Flan), oraz Flan de Arequipe (Dulce de Leche Flan) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 163°. w małym, ciężkim rondlu wymieszaj cukier i 5 łyżek. woda; doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Gotować, myjąc kryształy cukru z boku patelni mokrą szczotką do ciasta, aż cukier się rozpuści, 5 minut. Aby zrobić karmel, gotuj, bez mieszania, do głębokiego karmelowego koloru, 8 minut.
Wlać karmel do okrągłej patelni o wymiarach 9 na 2 cale z prostymi bokami. Używając uchwytów do garnków, przechyl patelnię, aby równomiernie pokryć dno. Odstawić.
W dużej misce ubijamy jajka, białka i espresso. Wymieszaj odparowane mleko, mleko skondensowane, ekstrakt waniliowy i sól do uzyskania gładkiej konsystencji. Odcedzić do dużej szklanki.
Umieść patelnię do pieczenia w piekarniku i ostrożnie umieść patelnię na ciasto wewnątrz patelni.
Wlać krem do patelni tortowej.
Wlać gotującą się wodę do patelni do pieczenia, aby dojść do połowy boków patelni tortowej.
Piec do jiggly i mały, ostry nóż włożony do kremu wychodzi dość czyste, 1 1/4 do 1 1/2 godziny.
Ostrożnie przenieść ciasto patelni do stojaka do ostygnięcia. Przechowywać w lodówce, luźno pokryte, do zimna, co najmniej 4 godziny lub na noc.
Uruchom nóż stołowy wokół wewnętrznej krawędzi patelni ciasto i wstrząsnąć patelni delikatnie poluzować flan. Odwróć flan na duży talerz z obręczą, aby złapać karmel.