Café au Lait Angel Food Cake

Café au Lait Angel Food Cake
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na desery, więc dać Café au lait Angel Food Cake spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 266 kalorii. Na 100 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. Dzień Matki będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Mieszanka mąki tortowej, fasola waniliowa, białka jaj i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 19%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Café au Lait Cake, Bezglutenowe ciasto Café au Lait, oraz Café au Lait Crema dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 35
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Aby przygotować ciasto, lekko łyżkę mąki do suchej miarki; wyrównać nożem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MiarkaMiarka
NóżNóż
3
Połączyć mąkę, 3/4 szklanki cukru i cynamon, mieszając trzepaczką, i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
CynamonCynamon
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
4
Połącz espresso z gorącą wodą, mieszając, aż espresso się rozpuści; odstaw na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Drobno Zmielonych Orzechów Laskowych1 Szklanka Drobno Zmielonych Orzechów Laskowych
WodaWoda
5
Białka umieścić w dużej misce; ubić mikserem z dużą prędkością do uzyskania piany.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka JajBiałka Jaj
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
6
Dodać śmietanę z kamienia nazębnego i 1/4 łyżeczki soli; ubijać do uzyskania miękkich szczytów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem TatarskiKrem Tatarski
SólSól
7
Dodaj 3/4 szklanki cukru, 2 łyżki na raz, ubijając, aż utworzą się sztywne szczyty.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
8
Ubić mieszanką espresso i ekstraktem z wanilii. Przesiać 1/4 szklanki mieszanki mąki na mieszaninę białka jaja; złożyć. Powtórz procedurę z pozostałą mieszaniną mąki, 1/4 szklanki na raz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ekstrakt Z WaniliiEkstrakt Z Wanilii
Białka JajBiałka Jaj
1 Szklanka Drobno Zmielonych Orzechów Laskowych1 Szklanka Drobno Zmielonych Orzechów Laskowych
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
9
Łyżka ciasto do ungreased 10-calowy miski rur, równomiernie rozłożone. Złamać kieszenie powietrzne, przecinając ciasto nożem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
PatelniaPatelnia
10
Piec w temperaturze 350 przez 50 minut lub do momentu, gdy ciasto wróci po delikatnym dotknięciu. Odwrócić patelnię; całkowicie schłodzić. Poluzuj ciasto z boków patelni za pomocą wąskiej metalowej szpatułki. Odwróć ciasto na talerz.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
SzpatułkaSzpatułka
PatelniaPatelnia
11
Aby przygotować sos, umieścić żółtka jaj w dużej misce; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jajażółtko Jaja
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
12
Połącz 1/2 szklanki cukru, skrobię kukurydzianą i 1/8 łyżeczki soli w średnim rondlu. Stopniowo dodawać 1/2 szklanki mleka, mieszając trzepaczką, aż będzie gładka. Wymieszać z pozostałym mlekiem. Zeskrobać nasiona z fasoli wanilii do mieszaniny mlecznej; dodać fasolę do mieszaniny.
Składniki, których będziesz potrzebować
WaniliaWanilia
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
NasionaNasiona
CukierCukier
MlekoMleko
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
TrzepaczkaTrzepaczka
13
Podgrzać mieszaninę mleka na średnim ogniu do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
MlekoMleko
14
Usunąć z ognia; stopniowo dodawać gorącą mieszaninę mleka do żółtek, stale mieszając trzepaczką.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jajażółtko Jaja
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
15
Powrót mieszaniny mleka do patelni. Gotować mieszaninę na średnim ogniu, aż będzie gęsta i bąbelkowa (około 4 minut), stale mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
16
Zdjąć z ognia. Łyżka mieszanki mleka do miski; umieścić miskę w dużej misce wypełnionej lodem na 10 minut lub aż mieszanina mleka osiągnie temperaturę pokojową, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MlekoMleko
LódLód
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
17
Wyjąć miskę z lodu; wymieszać z likierem. Przykryć i schłodzić całkowicie.
Składniki, których będziesz potrzebować
LikierLikier
LódLód
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
18
Usunąć i wyrzucić fasolę wanilii.
Składniki, których będziesz potrzebować
WaniliaWanilia
19
Podawać ciasto angel food z sosem i posypać prażonymi orzechami laskowymi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowania Beztłuszczowej I Bezcukrowej Mieszanki Budyniowej Waniliowej (np. Jell-O®)Opakowania Beztłuszczowej I Bezcukrowej Mieszanki Budyniowej Waniliowej (np. Jell-O®)
Orzechy LaskoweOrzechy Laskowe
SOSSOS
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia4
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn