Cacciatore z kurczakiem Scarlett
Przepis na Cacciatore z kurczakiem Scarlett można przygotować w około 1 godzinę i 10 minut. Za 1,65 USD za porcję ten przepis pokrywa 25% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Z tego przepisu składa się 6 porcji zawierających 346 kalorii, 27 g białka i 9 g tłuszczu każda. Świetnie sprawdza się jako niedrogie danie główne. Jeśli masz pod ręką grzyby, parmezan, olej roślinny i kilka innych składników, możesz to zrobić. Ten przepis wypróbowało i polubiło 16 osób. Jest dostarczany przez Allrecipes. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał solidny wynik łyżkami wynoszący 77%. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, polubili także Chicken Scarlett, Chicken Scarlett i Scarlett O' Hara.
Instrukcje
Rozgrzej olej na dużej patelni na średnim ogniu, smaż i mieszaj kurczaka, cebulę, zieloną paprykę, grzyby i czosnek, aż kurczak nie będzie już różowy w środku, 10 do 15 minut. Dodać rozdrobnione pomidory, pietruszkę, sól, pieprz, przyprawę włoską i bazylię, doprowadzić mieszaninę do wrzenia i zmniejszyć ogień. Przykryj patelnię i gotuj na wolnym ogniu przez 30 minut.
Podczas gdy mieszanina kurczaka się gotuje, napełnij duży garnek lekko osoloną wodą i zagotuj na dużym ogniu. Gdy woda się zagotuje, wmieszaj makaron jajeczny i ponownie zagotuj. Gotuj makaron bez przykrycia, mieszając od czasu do czasu, aż będzie ugotowany, ale nadal twardy do kęsa, około 5 minut.
Dobrze odcedź na durszlaku ustawionym w zlewie.
Podawaj cacciatore z kurczaka na gorącym ugotowanym makaronie.
Przed podaniem posypujemy parmezanem.
Polecane wino: Chianti, Verdicchio, Trebbiano
Cacciatore w menu? Spróbuj sparować z Chianti, Verdicchio i Trebbiano. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie wina białe, które dobrze komponują się z rybami i białym mięsem, natomiast Chianti to świetne włoskie czerwone wino do cięższych, odważniejszych dań. Jednym z win, którego możesz spróbować, jest Dr. Loosen Dr. L. Riesling. Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 11 dolarów.
![Dr. Poluzuj Dr. L. Riesling]()
Dr. Poluzuj Dr. L. Riesling
„...zaskakująco złożona i wyjątkowa wartość w prawie wytrawnym Rieslingu... Cytryna, zielone jabłko, wilgotna pestka i lekko kwiatowe aromaty, po których następuje rześkie, nasycone łupkiem podniebienie i finisz soczystych cytrusów i jabłka, orzechów oleje, sole mineralne i mokry kamień…” – Wine Advocate „To wino z pewnością jest jedną z najlepszych ofert w Mosel Riesling. „Wstępny” Riesling Ernsta Loosena charakteryzuje się aromatami świeżej brzoskwini i moreli, zrównoważonymi łagodną nutą ilość orzeźwiającej kwasowości. Świetny aperitif.” – Magazyn Food & Wine