Błyskawiczny SOS Jabłkowo-Żurawinowy
Need a jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały sos 30? Błyskawicznie przyprawiony jabłecznik-sos żurawinowy może być super przepis, aby spróbować. Na 1,05 zł za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 56 kalorii, 0g białka, oraz 0g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka cydru jabłkowego, cynamonu, mielonego kardamonu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 12%, co nie jest takie super. Spróbuj Wolno-Cooker Przyprawiony Żurawinowo-Jabłkowy Cydr, Jabłkowy Sos Żurawinowy, oraz SOS Żurawinowo-Jabłkowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużym rondlu połącz żurawinę i cydr jabłkowy z cynamonem, goździkami, gałką muszkatołową i kardamonem i doprowadź do wrzenia. Gotować na umiarkowanie wysokim ogniu, grubo miażdżąc jagody drewnianą łyżką, aż sos zmięknie i będzie dżemowy, około 5 minut.
Podawać na ciepło, w temperaturze pokojowej lub schłodzone.
Dodać do przodu: sos żurawinowy można przechowywać w lodówce do 1 tygodnia.