Błyskawiczny SOS Jabłkowo-Żurawinowy

Błyskawiczny SOS Jabłkowo-Żurawinowy
Need a jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały sos 30? Błyskawicznie przyprawiony jabłecznik-sos żurawinowy może być super przepis, aby spróbować. Na 1,05 zł za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 56 kalorii, 0g białka, oraz 0g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka cydru jabłkowego, cynamonu, mielonego kardamonu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 12%, co nie jest takie super. Spróbuj Wolno-Cooker Przyprawiony Żurawinowo-Jabłkowy Cydr, Jabłkowy Sos Żurawinowy, oraz SOS Żurawinowo-Jabłkowy dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W dużym rondlu połącz żurawinę i cydr jabłkowy z cynamonem, goździkami, gałką muszkatołową i kardamonem i doprowadź do wrzenia. Gotować na umiarkowanie wysokim ogniu, grubo miażdżąc jagody drewnianą łyżką, aż sos zmięknie i będzie dżemowy, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
JabłecznikJabłecznik
(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)
1 łyżka Miodu, Plus Dodatkowa Ilość Do Skropienia1 łyżka Miodu, Plus Dodatkowa Ilość Do Skropienia
Lody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy PekanLody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy Pekan
Winogrona Czerwone BezpestkoweWinogrona Czerwone Bezpestkowe
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
2
Podawać na ciepło, w temperaturze pokojowej lub schłodzone.
3
Dodać do przodu: sos żurawinowy można przechowywać w lodówce do 1 tygodnia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Starta Skórka Pomarańczowa (opcjonalnie)Dodatkowa Starta Skórka Pomarańczowa (opcjonalnie)
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia1
Magazyn