Błoto z rabarbaru
Jeśli masz około 50 minut do spędzenia w kuchni, Rhubarb Slush może być doskonałym przepisem na bezglutenowe, bezmleczne, laktoowowegetariańskie i wegańskie danie, którego warto spróbować. Jedna porcja zawiera 161 kalorii , 1 g białka i 0 g tłuszczu . Za 53 centy za porcję otrzymujesz deser dla 10 osób. Będzie hitem na imprezie z okazji Dnia Matki . 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i sycący. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Jeśli masz wodę, lemoniadę, koncentrat różowej lemoniady i kilka innych składników, możesz go zrobić. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 0% , co jest bardzo złe (ale nadal można to naprawić). Sernik kozi z kompotem rabarbarowym i kandyzowanymi pistacjami , chrupiące kieszonki rabarbarowe i pyszne ciasto z kremem rabarbarowym są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
W rondlu wymieszaj rabarbar, wodę i cukier; doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 5 minut lub do momentu, aż rabarbar będzie miękki. Ostudź przez około 30 minut.
W robocie kuchennym lub blenderze zmiksuj mieszankę, połowę na raz. Wymieszaj z sokiem jabłkowym i koncentratem lemoniady.
Przelać do pojemnika do zamrażania; przykryć i zamrozić, aż stwardnieje.
Przed podaniem pozostawić na 45 minut w temperaturze pokojowej.
Do indywidualnych porcji nabierz 1/3 szklanki do szklanki i napełnij ją sodą. Aby podać grupie, włóż całą mieszankę do dużego dzbanka lub miski do ponczu; dodaj sodę i wymieszaj.