Bûche de Noël z Ganache

Bûche de Noël z Ganache
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj bûche de Noël z Ganache. Ten wegetariański przepis służy 12 i kosztuje 79 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 26g tłuszczu, oraz w sumie 326 kalorii. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odebrać mąkę, sól, wanilia, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 29%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Podobne przepisy to Bûche de Noël, Buche de Noel, oraz Buche de Noel.

Instrukcje

1
W średniej misce umieścić posiekaną czekoladę. W rondlu 1-ćwiartkowym podgrzać 2/3 szklanki śmietany ubijającej do duszenia na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem Do BiciaKrem Do Bicia
CzekoladaCzekolada
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Wyjąć z ognia; ostudzić 1 minutę.
3
Gorącą śmietanę polać czekoladą; mieszać do uzyskania gładkiej konsystencji.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
KremKrem
4
Odstawić na 30 minut, od czasu do czasu mieszając, aż ganache zgęstnieje.
5
Piekarnik nagrzewamy do 191°. patelnia 15x10x1 cala ze skracaniem. Linia z papieru woskowanego; papier smarowy ze skracaniem. W dużej misce, ubić żółtka i 1/2 szklanki cukru z mikserem elektrycznym na dużej prędkości, aż gęste i cytryny kolorowe. Na niskiej prędkości, beat w oleju i wanilii.
Składniki, których będziesz potrzebować
SkracanieSkracanie
żółtko Jajażółtko Jaja
WaniliaWanilia
CytrynaCytryna
CukierCukier
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
6
W średniej misce ubij białka na średniej prędkości, aż uformują się miękkie szczyty. Stopniowo dodawać pozostałą 1/2 szklanki cukru, ubijając na dużej prędkości, aż utworzą się sztywne szczyty. Delikatnie złożyć białka w mieszaninę żółtka. Przesiej mąkę, 1/4 szklanki kakao i sól na ciasto; złóż delikatnie, aż do wymieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka JajBiałka Jaj
żółtko Jajażółtko Jaja
Kakao W ProszkuKakao W Proszku
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
7
Wlać do patelni, rozprowadzając ciasto na rogach.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Piec 15 do 18 minut lub aż ciasto sprężyny z powrotem po dotknięciu lekko w centrum. Tymczasem obficie posypać czysty ręcznik kakao. Natychmiast poluzuj ciasto z krawędzi patelni; obróć do góry nogami na ręcznik. Ostrożnie usuń woskowany papier; w razie potrzeby przycinaj krawędzie ciasta. Na gorąco, zaczynając od długiej strony, ostrożnie zwinąć ciasto; umieścić na stojaku chłodzącym. Schłodzić co najmniej 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kakao W ProszkuKakao W Proszku
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
9
W schłodzonej średniej misce ubij pozostałą 1 szklankę śmietany do ubijania, 2 łyżki cukru i likieru na dużej prędkości mikserem elektrycznym, aż utworzą się sztywne szczyty. Rozwiń ciasto; Usuń ręcznik.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem Do BiciaKrem Do Bicia
LikierLikier
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
10
Rozłóż bitą śmietanę na cieście.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita śmietanaBita śmietana
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
11
Zwijamy ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
RolkaRolka
12
Wytnij 2-calowy przekątny plasterek z 1 końca rolki ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
RolkaRolka
13
Ułożyć ciasto na półmisku; ułożyć wycięty kawałek z boku bułki, aby wyglądał jak węzeł, używając około 1 łyżki ganache do przymocowania do ciasta. Ciasto mrozowe z pozostałym ganache. Za pomocą palców widelca wykonuj pociągnięcia ganache, aby wyglądały jak kora drzewa.
Składniki, których będziesz potrzebować
KoraKora
RolkaRolka
14
Posypać cukrem pudrem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
15
Dekoruj cukrową żurawiną i gałązkami rozmarynu.
Składniki, których będziesz potrzebować
żurawinażurawina
RozmarynRozmaryn
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 30 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia4
Magazyn