Bûche de Noël z Ganache
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj bûche de Noël z Ganache. Ten wegetariański przepis służy 12 i kosztuje 79 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 26g tłuszczu, oraz w sumie 326 kalorii. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odebrać mąkę, sól, wanilia, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 29%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Podobne przepisy to Bûche de Noël, Buche de Noel, oraz Buche de Noel.
Instrukcje
W średniej misce umieścić posiekaną czekoladę. W rondlu 1-ćwiartkowym podgrzać 2/3 szklanki śmietany ubijającej do duszenia na średnim ogniu.
Wyjąć z ognia; ostudzić 1 minutę.
Gorącą śmietanę polać czekoladą; mieszać do uzyskania gładkiej konsystencji.
Odstawić na 30 minut, od czasu do czasu mieszając, aż ganache zgęstnieje.
Piekarnik nagrzewamy do 191°. patelnia 15x10x1 cala ze skracaniem. Linia z papieru woskowanego; papier smarowy ze skracaniem. W dużej misce, ubić żółtka i 1/2 szklanki cukru z mikserem elektrycznym na dużej prędkości, aż gęste i cytryny kolorowe. Na niskiej prędkości, beat w oleju i wanilii.
W średniej misce ubij białka na średniej prędkości, aż uformują się miękkie szczyty. Stopniowo dodawać pozostałą 1/2 szklanki cukru, ubijając na dużej prędkości, aż utworzą się sztywne szczyty. Delikatnie złożyć białka w mieszaninę żółtka. Przesiej mąkę, 1/4 szklanki kakao i sól na ciasto; złóż delikatnie, aż do wymieszania.
Wlać do patelni, rozprowadzając ciasto na rogach.
Piec 15 do 18 minut lub aż ciasto sprężyny z powrotem po dotknięciu lekko w centrum. Tymczasem obficie posypać czysty ręcznik kakao. Natychmiast poluzuj ciasto z krawędzi patelni; obróć do góry nogami na ręcznik. Ostrożnie usuń woskowany papier; w razie potrzeby przycinaj krawędzie ciasta. Na gorąco, zaczynając od długiej strony, ostrożnie zwinąć ciasto; umieścić na stojaku chłodzącym. Schłodzić co najmniej 30 minut.
W schłodzonej średniej misce ubij pozostałą 1 szklankę śmietany do ubijania, 2 łyżki cukru i likieru na dużej prędkości mikserem elektrycznym, aż utworzą się sztywne szczyty. Rozwiń ciasto; Usuń ręcznik.
Rozłóż bitą śmietanę na cieście.
Wytnij 2-calowy przekątny plasterek z 1 końca rolki ciasta.
Ułożyć ciasto na półmisku; ułożyć wycięty kawałek z boku bułki, aby wyglądał jak węzeł, używając około 1 łyżki ganache do przymocowania do ciasta. Ciasto mrozowe z pozostałym ganache. Za pomocą palców widelca wykonuj pociągnięcia ganache, aby wyglądały jak kora drzewa.
Dekoruj cukrową żurawiną i gałązkami rozmarynu.