Bułki z dynią piżmową
Bułki z dyni piżmowej mogą być właśnie tym chlebem, którego szukasz. Ten przepis pozwala na przygotowanie 20 porcji, każda zawiera 149 kalorii , 3 g białka i 4 g tłuszczu . Za 12 centów za porcję przepis ten pokrywa 6% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobiłaby go ponownie. Od przygotowania do podania, przepis ten zajmuje około 45 minut . Mieszanka aktywnych drożdży, brązowego cukru, soli i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę wegetariańską laktoowowegetariańską . Jest on dostarczany przez Taste of Home. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że przepis ten zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 34% . Ta ocena nie jest tak doskonała. Podobne przepisy obejmują Bezglutenowe batony z dyni piżmowej , Pieczone dynia piżmowa i pasternak oraz Zupa z dyni piżmowej i jabłka .
Instrukcje
W dużej misce rozpuść drożdże w ciepłej wodzie.
Dodaj cukier; odstaw na 5 minut. Dodaj mleko, dynię, masło, brązowy cukier i sól i wymieszaj.
Dodaj mąkę pełnoziarnistą. Ubijaj na średniej prędkości przez 2 minuty. Wymieszaj z wystarczającą ilością mąki uniwersalnej, aby uzyskać miękkie ciasto.
Przenieś na oprószoną mąką powierzchnię i zagniataj, aż ciasto będzie gładkie i elastyczne, około 10 minut.
Umieść w misce pokrytej sprayem do pieczenia, obracając raz, aby pokryć wierzch. Przykryj i odstaw do wyrośnięcia w ciepłym miejscu, aż podwoi objętość, około 1 godziny.
Uderz ciasto i przełóż na oprószoną mąką powierzchnię; podziel na 20 kawałków. Uformuj każdy kawałek w kulkę.
Umieścić w odstępach 2 cali na blachach do pieczenia posmarowanych sprayem do pieczenia. Ostrym nożem zrobić płytkie nacięcia na wierzchu bułek. Przykryć i odstawić do wyrośnięcia, aż podwoją objętość, około 45 minut.
Piec w temperaturze 400° przez 11–13 minut lub do uzyskania złotego koloru.
Wyjmij z patelni i odstaw do ostygnięcia na kratkę.