Bułki Maślano-Koperkowe
Bułki maślano-koperkowe mogą być właśnie chlebem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 175 kalorii, 6G białka, oraz 4G tłuszczu każdy. Na 25 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz pod ręką ciepłą maślankę, drożdże, mąkę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Maślane bułeczki ziemniaczane {najbardziej puszyste najsmaczniejsze bułeczki jakie kiedykolwiek spotkałam}, Dip Maślany Koperkowy, oraz Chleb Maślany Koperkowy.
Instrukcje
Połącz pierwsze 4 składniki w dużej misce; odstawić 5 minut. Lekko łyżka mąki do suchych miarek; wyrównać nożem.
Do maślanki dodać 3 szklanki mąki, koperek i 1/2 łyżeczki soli. Ciasto wyłożyć na obsypaną mąką powierzchnię. Zagniataj do uzyskania gładkiej i elastycznej masy (około 10 minut); dodaj wystarczającą ilość pozostałej mąki, 1 łyżkę na raz, aby ciasto nie przylepiło się do rąk (ciasto będzie lepkie).
Umieść ciasto w dużej misce pokrytej sprayem do gotowania, obracając się do warstwy wierzchniej. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce (85), wolne od przeciągów, 45 minut lub do podwojenia rozmiaru. (Wciśnij dwa palce do ciasta. Jeśli wcięcia pozostają, ciasto wzrosło wystarczająco.) Punch ciasto w dół; przykryć i odstawić na 5 minut. Podziel na pół. Pracując z jedną porcją na raz (przykryj pozostałe ciasto, aby nie wyschło), uformuj porcję na 6 (2-calowych) owali na mące.
Zwinąć każdą porcję szczelnie, zaczynając od długiej krawędzi, mocno naciskając, aby wyeliminować kieszenie powietrzne; szczypta szwu i końce do uszczelnienia.
Umieścić rolki, szew boki w dół, na dużej blasze do pieczenia posypane mąki kukurydzianej. Powtórzyć z pozostałymi porcjami ciasta.
Białko jajka posmarować bułeczkami; posypać 1/2 łyżeczki soli.
Piec w 375 przez 25 minut lub aż rolki są rumiane na dole i dźwięk puste po naciśnięciu.
Wyjąć z patelni; ostudzić na stojakach z drutu.