Bułki Matki
Przepis na bułeczki Mother's Rolls można przygotować w około 45 minut . Przepis jest na 36 osób i kosztuje 9 centów za porcję. Chleb zawiera 122 kalorie , 3 g białka i 3 g tłuszczu na porcję. Przepis ten spodobał się 232 smakoszom i kucharzom. Jest on promowany przez Taste of Home. Udaj się do sklepu i kup sól, jajko, tłuszcz roślinny i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, przepis ten otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 37% , co nie jest niczym niezwykłym. Podobne przepisy znajdziesz w przepisach na bułki jarmużowe , krackjack rolls i apple cranberry rolls .
Instrukcje
Rozpuść drożdże w ciepłej wodzie w dużej misce.
Dodaj mleko, cukier, tłuszcz roślinny, jajko, sól i 3 szklanki mąki. Ubijaj na średnich obrotach, aż masa będzie gąbczasta.
Odstawić na 10 minut. Dodać pozostałą mąkę i wymieszać, aby powstało miękkie ciasto.
Przenieś na lekko posypaną mąką powierzchnię i zagniataj, aż ciasto stanie się gładkie i elastyczne, około 6–8 minut.
Umieść w natłuszczonej misce, obracając raz, aby natłuścić wierzch. Przykryj i odstaw do wyrośnięcia w ciepłe miejsce, aż podwoi objętość, około 1 godziny.
Uderz pięścią w ciasto. Wyłóż je na lekko posypaną mąką powierzchnię i podziel na trzy części.
Odstaw na 5 minut. Podziel każdą porcję na 36 kawałków. Uformuj z każdego kawałka kulkę; umieść trzy kulki w każdej natłuszczonej foremce na muffinki.
Przykryj i odstaw do wyrośnięcia, aż objętość podwoi się, około 30 minut.
Piec w temperaturze 375° przez 12–15 minut lub do uzyskania złotego koloru.
Wyjąć z patelni i przełożyć na kratkę.