Bułki Drożdżowe Anyżowe
Przepis anyżowe bułki drożdżowe mogą być wykonane w około 50 minut. Ten przepis serwuje 22 i kosztuje 27 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 195 kalorii, 5G białka, oraz 6G tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Tylko kilka osób naprawdę lubiło ten chleb. Udaj się do sklepu i podnieś aktywne drożdże, jajka, brązowy cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Przynosi ci smak domu. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz lacto ovo vegetarian dieta. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 22%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Najlepsze Bułki Drożdżowe, Bułki Drożdżowe, oraz Jogurtowe Bułki Drożdżowe dla podobnych przepisów.
Instrukcje
W dużej misce wymieszaj 2 szklanki mąki, brązowy cukier, sól, drożdże i 3 łyżeczki anyżu. W rondelku podgrzej wodę i masło do 120°-130°.
Dodaj do suchych składników; ubijaj tylko do zwilżenia.
Dodaj pięć jajek; ubijaj, aż będzie gładkie. Dodaj tyle pozostałej mąki, aby uzyskać miękkie ciasto.
Obróć na posypaną mąką powierzchnię; ugniataj, aż będzie gładka i elastyczna, około 6-8 minut.
Umieść w natłuszczonej misce, obracając raz, aby nasmarować wierzch. Przykryj i odstaw do wyrośnięcia w ciepłe miejsce, aż prawie się podwoi, około 1 godziny.
Przebij ciasto. Obróć na lekko posypaną mąką powierzchnię; podziel na 22 części. Uformuj każdą kulkę.
Miejsce 2. osobno na blachach do pieczenia. Przykryj i odstaw do wyrośnięcia, aż prawie się podwoi, około 30 minut.
Ubij pozostałe jajko;posmaruj ciasto.
Piec w temperaturze 350° przez 20-22 minuty lub na złoty kolor.
Wyjmij z patelni na ruszty, aby całkowicie ostygły.