Bułka z kasztanem i żurawiną
Bułka z kasztanem i żurawiną zajmuje mniej więcej 1 godzina i 30 minut od początku do końca. Na 8,22 zł za porcję, ten przepis okładki 57% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 2 porcje z 2118 kalorii, 71g białka, oraz 165 g tłuszczu każdy. Ten przepis z BBC Good Food ma 176 fanów. Jeśli masz pietruszkę, g 7oz pakuje pakowane próżniowo kasztany, g 1LB pakuje kiełbasę wieprzową i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 96%, co jest doskonałe. Spróbuj Rolada z farszu kasztanowego, SOS Kasztanowo-Żurawinowy, oraz Falafel żurawinowy i kasztanowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej na dużej patelni, następnie delikatnie smażyć cebulę przez 5 minut, aż zmięknie. Jabłka drobno posiekać ręcznie lub w robocie kuchennym.
Kiełbasę wycisnąć z kiełbasy do dużej miski, a następnie dodać wszystkie pozostałe składniki, z wyjątkiem żurawiny i smażonego boczku. Obficie przyprawić, a następnie włożyć w ręce i dobrze wymieszać. Zważyć 450 g farszu i wymieszać z nim garść żurawiny. Użyj do napychania szyi indyka(patrz "dobrze pasuje").
Aby zmontować, posmarować masłem i doprawić dużą warstwę folii. Lekko rozprostuj boczek za pomocą noża kuchennego, a następnie nałóż na folię 12 wysypek. Połówkę farszu wymieszać równomiernie na boczku, pozostawiając granicę około 3 cm. Rozsypać połową żurawiny, następnie wkleić. Przeciągnij długie krawędzie boczku na farsz; następnie, za pomocą folii, aby pomóc, zwiń farsz do kształtu kłody. Powtórz, aby wykonać drugą rolkę.
Piekarnik do 190C / wentylator 170C / Gaz
Roladki owinięte folią przekładamy na blaszkę do pieczenia i pieczemy przez 45 minut. Rozpakuj, odsącz dowolny sok, a następnie zakończ Pieczenie przez 15 minut, aż boczek będzie chrupiący.